societat

Recullen 177 bastonets d’orelles en mitja hora a la platja de Son Serra de Marina

Les dades obtingudes per 'Save The Med' serviran per elaborar la investigació científica anual

Recullen+177+bastonets+d%27orelles+en+mitja+hora+a+la+platja+de+Son+Serra+de+Marina

Desenes de persones han participat en la recollida de residus que ha organitzat a la platja de Son Serra de Marina, a Santa Margalida, la Fundació Save the Med que lluita per una mar mediterrània sana i neta. Durant 30 minuts i en una zona acotada de 50 metres han pogut comptabilitzar fins a 177 bastonets de les orelles i centenars de microplàstics. Defensen que no només siguin els ciutadans que canviïn els hàbits del dia a dia per reduir considerablement l’impacte negatiu dels plàstics en els ecosistemes marins de les Balears, sinó que volen influir en les empreses per la necessitat de modificar el model de producció i cercar alternatives honestes. Les dades serviran a l’organització sense ànim de lucre per elaborar una investigació científica anual.

El 2019, gairebé 1.000 voluntaris van participar en 12 neteges de platges públiques. Durant aquestes activitats educatives de ciència ciutadana es van retirar, van categoritzar i comptabilitzar un total de 54.000 objectes i gairebé 200 kg de plàstic a 10 arenals diferents al voltant de Mallorca. També es va informar els participants sobre les conseqüències de la predominant cultura d’un sol ús, i se’ls va convidar a reflexionar i adoptar les 3R en la vida quotidiana: rebutjar, reduir, reutilitzar per tal de limitar el nostre consum de productes d’un sol ús i la generació de residus. Entre els fems que recol·lectaren en destaquen els plàstics d’entre 0,5 i 50 centímetres, llosques i taps.


Una muntanya de llosques apareix a la platja de Can Pere Antoni de Palma

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia Local de Selva detecta bitllets falsos

No es descarta que pugui també afectar a altres bitllets

Finançament estatal per acabar, a partir d’abril, la restauració de l’Illa del Rei

En 11 anys ja s'ha invertit 1 milió i mig en la recuperació de l'històric edifici, construït el segle XVIII

Un advocat menorquí avisa: ‘Als capvespres, les víctimes de violència de gènere queden desateses’

Sant Lluís acorda per unanimitat demanar a l'administració que separi víctima i agressor en el jutjat i hi hagi psicòleg...

Covid Warriors vol ajudar Menorca a ser una destinació totalment segura

Presenta les seves propostes a l'illa per ajudar el sector turístic a combatre la pandèmia