X

Red Eléctrica fabrica el nou cable elèctric entre Menorca i Mallorca sense esperar els permisos

Pretén agilitzar així, de manera excepcional, la futura interconnexió submarina entre les dues illes per posar fi a l'aillament energètic de Menorca

11/07/2018

Red Eléctrica fabrica el nou cable elèctric entre Menorca i Mallorca sense esperar els permisos

Red Eléctrica inicia el procés de licitació del cable submarí malgrat no disposar de totes les autoritzacions necessàries. Ho fa de manera extraordinària, asseguren des de l’empresa, per agilitzar al màxim la connexió amb Mallorca, dos anys després de l’avaria que ha deixat Menorca aïllada energèticament.

Ho ha explicat a IB3 el delegat de Red Electrica a Balears, Eduardo Maynau. Es tracta d’un procés en el qual s’encomana la fabricació del cable, de prop de 70 kilòmetres de llarg. A més, Red Electrica espera iniciar les obres a la subestació de Ciutadella aquest mateix any.

El nou cablejat ha d’estar operatiu abans del 2020. I un segon s’ha d’incloure en la planificació estatal. I és que a hores d’ara no n’hi ha cap que garanteixi el subministrament elèctric de l’illa, que depèn totalment de la central tèrmica. Per evitar accidents com el del 2016, Red Eléctrica i la Conselleria de Medi ambient han renovat un conveni de col·laboració pel qual s’editaran fulletons informatius i es conscienciarà els usuaris nàutics per evitar fondejos que malmetin la posidònia i els cables submarins.

L’acord és per 2 anys, amb un pressupost total de 40.000 euros.

11/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris