Vanesa Marquès, guanyadora de la grossa de Nadal l’any passat: “Soc una rica amb mentalitat de pobre”
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
L'Associació Espanyola d'Arboricultura impulsa aquests espais a parcs, però també a piscines i esglésies, per fer les ciutats més habitables. Creu Roja n'obre un a Palma el juliol i l'agost
En els darrers estius, els dies de temperatures extremes diürnes han augmentat, també les conegudes com a nits tòrrides. Per això, Greenpeace, Creu Roja i l’Associació Espanyola d’Arboricultura impulsen la figura dels refugis climàtics urbans.
La vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Arboricultura, Inma Gascón explica que la temperatura d’un carrer sense arbres i d’un altre amb bona cobertura vegetal pot ser d’entre 6 i 10 graus a l’estiu “per l’ombra i la humitat de l’evaporació”. Per això, “els corredors verds són tan importants”. També l’accés a parcs “estar més a prop de la natura ens aporta beneficis per a la salut mental, com la reducció de l’ansietat, o per a malalties com les cardiopaties”. Gascón proposa impulsar els refugis climàtics des d’una perspectiva social, com a llocs de trobada favorable per a la ciutadania. “Per exemple, ampliar els horaris dels parcs a la nit” perquÈ la gent que no té aire condicionat, hi vagi de tard a prendre la fresca.
Creu Roja és pionera a Palma en la posada en marxa d’un refugi climàtic. L’obren els mesos de juliol i agost. La responsable de persones majors de Creu Roja, Deyana Mihailova conta que “està obert a tot el barri, però prioritzam les persones majors” perquè, diu, són les més vulnerables a les calorades i molts tenen més dificultats per pagar la corrent o no tenen aire condicionat.
Per als experts, parcs, piscines, però també biblioteques i esglésies es poden convertir en un refugi climàtic
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
A les Illes Balears s'ha venut part d'un tercer, un quart i dos cinquens premis
És un fòssil d'un 'dents de sabre' localitzat a una excavació de Banyalbufar, el primer de tota la Mediterrània