X

Refugis climàtics urbans per suportar temperatures més altes

L'Associació Espanyola d'Arboricultura impulsa aquests espais a parcs, però també a piscines i esglésies, per fer les ciutats més habitables. Creu Roja n'obre un a Palma el juliol i l'agost

03/06/2024

Refugis climàtics urbans per suportar temperatures més altes

En els darrers estius, els dies de temperatures extremes diürnes han augmentat, també les conegudes com a nits tòrrides. Per això, Greenpeace, Creu Roja i l’Associació Espanyola d’Arboricultura impulsen la figura dels refugis climàtics urbans.

La vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Arboricultura, Inma Gascón explica que la temperatura d’un carrer sense arbres i d’un altre amb bona cobertura vegetal pot ser d’entre 6 i 10 graus a l’estiu “per l’ombra i la humitat de l’evaporació”. Per això, “els corredors verds són tan importants”. També l’accés a parcs “estar més a prop de la natura ens aporta beneficis per a la salut mental, com la reducció de l’ansietat, o per a malalties com les cardiopaties”. Gascón proposa impulsar els refugis climàtics des d’una perspectiva social, com a llocs de trobada favorable per a la ciutadania. “Per exemple, ampliar els horaris dels parcs a la nit” perquÈ la gent que no té aire condicionat, hi vagi de tard a prendre la fresca.

Creu Roja és pionera a Palma en la posada en marxa d’un refugi climàtic. L’obren els mesos de juliol i agost. La responsable de persones majors de Creu Roja, Deyana Mihailova conta que “està obert a tot el barri, però prioritzam les persones majors” perquè, diu, són les més vulnerables a les calorades i molts tenen més dificultats per pagar la corrent o no tenen aire condicionat.

Per als experts, parcs, piscines, però també biblioteques i esglésies es poden convertir en un refugi climàtic

03/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT