X

Règim Especial i retrets marquen la crònica política del 12 d’octubre

Més per Mallorca, Unides Podem i El Pi no assisteixen als actes organitzats per la Guàrdia Civil

12/10/2022

Règim Especial i retrets marquen la crònica política del 12 d’octubre

El grup més matiner ha estat el de Vox, entregat a aquesta festivitat. Segons el seu president, Jorge Campos: “És probablement la festa més important de tot l’any, i hem de ser-hi. Ens sembla molt malament que hi hagi absències per part del Govern”. És el cas de Més per Mallorca, que diu que no té res a celebrar. Unides Podem i El Pi tampoc no hi han estat. Socialistes i populars, en canvi, han tengut una presència similar.

Però, fins i tot en dies de festa, la política balear marca la partitura. Hi ha qui treu pit, com la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez: “Amb tots els recursos que tenim, tant de Next Generation com de Factor d’Insularitat, de finançament autonòmic… facem que això reverteixi en la societat”. I qui va a ferir; en paraules de la presidenta del PP, Marga Prohens, “Francina Armengol viu desconnectada de la realitat”.

D’altres, en canvi, onegen la bandera blanca. La líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha recordat que en el debat parlamentari d’aquest passat dimarts, sobre les propostes de resolució, el seu va ser el partit que més en va aprovar de pròpies: “Hem demostrat que podem ser molt crítics amb el Govern, però que, quan toca, estam a l’alçada”.

No hi han faltat tampoc autoritats com el president del Parlament, Vicenç Thomàs, el batle de Palma, José Hila, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui, per cert, la setmana que ve tornarà a la primera línia d’acció, amb el debat de política general de la institució insular.

12/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT