món

El Regne Unit requerirà una PCR negativa als turistes per tornar al país a partir del 17 de maig

Jet2 ja ha anunciat que estén la suspensió de vols i vacances fins al 23 de juny


Grant Shapps, secretari de Transport del Regne Unit, ha anunciat avui l’establiment d’un marc per a reobrir de manera segura els viatges internacionals. L’informe, elaborat per Global Travel Taskforce, estableix que es requerirà una PCR negativa als turistes abans de permetre el seu retorn al país. Es suma així a la iniciativa que Alemanya ja va posar en marxa fa unes setmanes.

El nou marc defineix un codi semafòric en el qual els colors verd, groc i vermell en funció de diferents criteris.  Els tres colors, això si, obliguen a la presentació d’una PCR negativa per a rebre l’autorització de tornar al Regne Unit. El color  verd establiria només la PCR negativa; l’àmbar exigiria a més de la PCR una quarentena d’entre 8 i 10 dies; i el vermell signficarà PCR més una quarentena de 10 dies a un allotjament destinat a tal fi.

Londres anunciarà a començaments de maig la distribució de destinacions per colors, tenint en compte factors com la taxa d’infecció; el percentatge de la seva població vacunada; o l’accés del país a dades científiques de confiança i seqüenciació genòmica. Un sistema que previsiblement es posarà en marxa a partir del 17 de maig, data en la que està previst que el país reprengui els viatges internacionals sense necessitat de justificació. El test tendrà un cost d’uns 100€.

Primeres suspensions de vols

Les companyies aèries i els turoperadors britànics ja han protestat per una mesura que consideren dissuasiva per a nombrosos turistes. De fet, Jet2 ja ha anunciat que estén la suspensió de vols i vacances fins al 23 de juny.

L’areolínia britànica així ho ha anunciat al seu Twitter. Afirma que donada la situació d’incertesa generada per la poca concreció dels informes llançats pels assessors del Govern britànic sobre la reassumpció de viatges internacionals, s’han vist obligats a prendre aquesta decissió. En un comunicat es queixa de la “manca de claredat” respecte a les possibles dates de reinici dels viatges i dels requeriments que hauran de complir els operadors a partir de meitat de maig.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Chavin demana la celebració d’un nou judici

El seu misser considera que no va tenir un judici just

El president d’Israel comença una nova ronda de reunions per formar govern

Netanyahu no ha pogut acordar un nou Govern de coalició després d'expirar el termini per a aconseguir-lo

Almanco 24 morts i 79 ferits en l’accident de metro de Ciutat de Mèxic

L'estructura sobre la que circulava el tren s'ha esfondrat i dos vagons han caigut sobre una avinguda que, en aquell...

Ferit un home que intentava accedir armat a la seu de la CIA

L'home també havia afirmat que tenia explosius, però aquest fet no ha estat confirmat