X

Remuntar: un verb que l’Hestia Menorca ha d’aprendre a conjugar

L'equip de Javi Zamora perd els partits quan el rival agafa una diferència superior als 10 punts; en canvi, ha sumat tres victòries quan el marcador s'ha mogut en un dígit

23/12/2023

Remuntar: un verb que l’Hestia Menorca ha d’aprendre a conjugar

L’Hestia Menorca va sumar contra el Cantàbria (95-77) l’onzena derrota de la temporada en catorze jornades. L’equip de Javi Zamora és ara penúltim a la classificació de la LEB Or. Una de les qüestions que més crida l’atenció és la dificultat de tornar als partits quan es posen costa amunt. Remuntar és un verb que, de moment, l’Hestia no ha sabut conjugar.

El verb remuntar no forma part del llibre d’estil del primer projecte de l’Hestia Menorca a la LEB Or. Al pavelló Vicente Trueba de Torrelavega es va repetir un guió que roman inalterable després de catorze jornades. En les vuit ocasions que l’equip de Javi Zamora ha tingut un desavantatge de més de 10 punts, el resultat final ha estat una derrota. El Cantàbria va aprofitar una trama molt similar, que coincideix amb la posada en escena de l’equip. Javi Zamora parla, en aquest sentit, d'”energia, encert, intensitat…”.

De fet, la diferència s’ha disparat molt per damunt dels 20 punts en sis ocasions. Contra el Betis i el mateix Cantàbria ha arribat a ser de 33 punts. Llavors només queda, en paraules de l’entrenador madrileny, “atracar-se en el marcador, també recórrer a l’orgull i l’actitud”.

En canvi, en els sis partits que el rival ha agafat una màxima distància inferior als 10 punts, l’Hestia ha sumat tres valuoses victòries: contra l’Amics Castelló -que mai va anar per davant-, el Corunya i l’Oviedo, que van adquirir una màxima renda de 6 punts. I va aspirar a la victòria a les pistes del Valladolid (-9, 70-66) i el Guipúscoa (-8, 87-79) i a Bintalfa contra el Tizona Burgos (-8, 77-78). Una lliçó per aprendre per a l’important partit de dissabte que ve contra el Càceres (19.30 hores).

23/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT