Reoberta la investigació per omissió de perseguir delictes per part de dos guàrdies civils en l’assassinat de Lucia Patrascu

L'Audiència de Palma considera que l'arxivament per part del jutjat d'Inca és prematur i que els agents no prestaren l'atenció i auxili que demanava la víctima


Lucía Patrasco va morir hores després d’haver anat fins a aquest quarter de la guàrdia civil a demanar ajuda. Va ser el 29 de maig del 2016, a Pollença.

El mes de març d’enguany, el jutjat d’Inca arxivava la causa contra dos dels guàrdies civils que l’atengueren i va considerar que no havien incorregut en un delicte d’omissió de perseguir delictes.

Avui, l’Audiència de Palma ordena reobrir la investigació i a més, amplia la imputació a dos agents més per possible denegació d’auxili. Afirma que, els agents desanimaren la dona a presentar-hi una denúncia. La deixaren desemparada i desatesa. I considera que no és excusa que uns altres companys que la varen atendre abans no haguessin fet bé la seva feina. Crida l’atenció també de l’Audiència que els agents destacassin que ell no tenia antecedents i en canvi ella sí que tenia multes de trànsit, i que no presentava lesions.

El tribunal ha analitzat les imatges aportades pel quarter i afirma que Lucia Patrascu va ser atesa a la sala d’espera i dreta que no la varen passar a una sala perquè pogués relatar millor què li passava. Tot just el contrari del que diu el protocol que s’ha de fer. El seu home l’havia seguit fins al quarter, però cap agent ho va comprovar. L’escrit també afirma que els agents deixaren de prestar-li auxili i que s’excusaren que just es trobaven en un canvi de torn. I segons l’audiència, aquesta actuació no va ser professional.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Formentera relaxarà les mesures de prevenció de la COVID-19

A Formentera en aquests moments hi ha només dos casos lleus de COVID-19

Vist per sentència el judici de les netejadores de l’Hospital Can Misses

Reclamen a la contractista En Equip que les consideri 'cambreres de pis' perquè fan llits

Educació dotarà d’una partida als centres per comprar mesuradors de CO² i filtres

L'objectiu és que l'aire de les aules estigui purificat per evitar contagis de la Covid-19 durant l'hivern