societat

Reobre l’històric Forn des Teatre de Palma

Al capdavant del projecte estarà Tomeu Arbona del Fornet de la Soca

Reobre+l%27hist%C3%B2ric+Forn+des+Teatre+de+Palma

Un any i mig després de tancar, reobre l’emblemàtic Forn des Teatre. Se’n farà càrrec l’equip del Fornet de la Soca, una revelació al sector, que roman tancat des de fa dies. Al capdavant del projecte, Tomeu Arbona, qui tots aquests anys ha recuperat receptaris de les cases senyorials de Palma.

Ara estarà als aparadors de la Plaça Weyler número 9. Anit es va donar el sus. Entraren els primers curiosos. Arbona va pastar la primera ensaïmada de les moltes que vindran, i per batejar-ho, va cantar una tonada de batre i una de llaurar.

Obert fa més de cent anys, el Forn des Teatre havia estat una de les víctimes de la Llei d’arrendaments antics i de la manca de relleu generacional. Casos similars als del Forn de la Pelleteria i de Can Frasquet, reconvertit ara en cafeteria.

El Forn des Teatre conservarà el rètol del 1916, protegit, com la resta de la façana Art Nouveau: testimoni de la petjada del Modernisme català a Ciutat, com el veí Gran Hotel de Domènech i Muntaner. Difícilment el Fornet de la Soca podrà imposar el seu nom al de l’històric precedent. De la Soca o del Teatre, hi haurà forn per una bona temporada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els vesins de Cala de Bou recuperen el subministrament d’aigua

Durant tot el dia operaris d'Aqualia han treballat per reparar l'avaria

El Consell entrega dels Lliuraments d’honor i distincions de l’Illa de Mallorca

Coincidint amb el 40 aniversari de la institució s'ha retut homenatge també als exconsellers

La vida per un ‘like’

Centrats, moltes vegades, a posar en risc la seva integritat física, els reptes virals són un dels perills més subestimats entre els nostres menors. La prevenció i la conscienciació són...

El TSJB ordena una prova pericial per veure si els mòbils de Kiko Mestre i Blanca Pou foren examinats

Es vol saber si s'extragué informació mentre estaven sota custòdia policial