espanya

Reobre la restauració a Castella-la Manxa amb codis QR obligatoris

L'associació de restauradors castellanomanxega ha criticat la mesura, perquè diuen sentir-se "policies"


Els bars, restaurants i altres establiments d’hostaleria de Castella-la Manxa, que aquest divendres ja poden obrir les seves portes després d’haver estat tancats des del 18 de gener, hauran de fer-ho amb l’aplicació d’Oci Responsable, que possibilita un registre dels clients que facilitaria el rastreig dels brots.

Entre les noves normes per als establiments d’hostaleria es troba l’obligació dels titulars dels locals d’utilitzar l’aplicació Oci Responsable, per a col·laborar amb les autoritats sanitàries en la confecció d’un registre d’informació de totes les persones que accedeixin als seus establiments.

La presa de dades es farà a través de la citada app creada i gestionada per la comunitat autònoma i el responsable del tractament serà la Direcció General de Salut Pública, per a facilitar el rastreig dels brots.

El seu funcionament consisteix, d’una banda, a registrar als clients, generant-los un codi QR amb el qual s’identificaran quan estiguin en un d’aquests establiments, i per un altre, registrar als establiments i accedir a l’aplicació, la qual cosa els permetrà llegir els codis QR dels clients que vulguin accedir.

Els establiments hauran de registrar-se en la web proporcionada pel Govern de Castella-la Manxa i descarregar-se l’app Oci Responsable.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Discrepàncien entre ERC i Junts pels integrants a la Mesa de Diàleg amb el govern espanyol

Junts vol que hi participin representants polítics que no son membres del Govern català, com Jordi Sánchez i Jordi Turull

Controlat l’incendi de Sierra Bermeja

La pluja ha estat determinant per les feines dels serveis d'extinció

El Congrés aprova la suspensió de les regles fiscals per al 2022

Això obri la negociació dels pressuposts, que comptaran amb un sostre de despesa històric, de 196.142 milions d'euros. L'escut social...

La lluita contra el foc continua sense descans a Màlaga

Certa treva avui pels equips d'extinció de l'incendi, que ja ha cremat 7.400 hectàrees