X

Reobre les portes el Museu de Ciències Naturals de Costitx

Després de la mort del seu fundador, dos naturalistes han decidit agafar les regnes del projecte, rebatejat amb el nom d''Expo Bio-Diversity'

06/03/2024

Reobre les portes el Museu de Ciències Naturals de Costitx

Després de 6 anys tancat, acaba de reobrir les portes el Museu de Ciències Naturals de Costitx, fundat l’any 1987 per Xisco Ruiz. Ho fa amb dos naturalistes que, després de la mort del seu fundador, han decidit agafar les regnes del projecte, rebatejat amb el nom d”Expo Bio-Diversity’.

Jonathan Ferriz, juntament amb Xavi Canyelles, ha dedicat els darrers dos anys i mig a posar al dia la gran col·lecció d’animals i plantes que durant anys va anar recopilant Xisco Ruiz. La varietat d’éssers vius dissecats que es pot veure a les vitrines és immensa, i destaca la col·lecció d’insectes que inclou vistoses papallones d’arreu del món. La col·lecció d’aus és també espectacular. N’hi ha de tot tipus i hi són representades quasi totes les espècies que sobrevolen els cels del continent europeu.

Potser la sala més espectacular de tot el museu és la dedicada als grans mamífers, on es recreen els hàbitats de diversos animals, com és el d’un lleó o un os. El finançament de tota la feina feta fins ara l’han posat els promotors de la iniciativa de la seva butxaca, fet que ara mateix els impedeix créixer i mostrar la col·lecció sencera.

El museu només obre les portes a visites concertades (telèfon 666 813 972) , però els promotors estudien obrir alguns dies més perquè tothom qui vulgui el pugui conèixer de prop.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris