societat

Reobren les primeres associacions de gent gran a Mallorca

Poden reprendre activitats amb el Nivell 3 d'alerta pel coronavirus, després de més de tres mesos tancats


Amb el nivell 3 d’alerta en què, ara per ara, es troba Mallorca es permet reobrir els clubs de gent gran. Alguns de l’illa ja ho han fet. De moment, tenen poca afluència, després de més de tres mesos tancats. Usuaris i institucions reivindiquen que, tot i ser més vulnerable, la tercera edat també té dret al lleure.

Prenen la temperatura a tothom que hi entra, que es fa netes les mans i apunten les seves dates a una llibreta. Aquesta setmana, i per primera vegada des de l’agost, el club de jubilats de Son Serra-Sa Vileta va poder reobrir.

És un dels primers de Mallorca a fer-ho. Es va autoritzar a finals del mes passat, amb l’entrada de l’illa al Nivell 3 d’alerta sanitària. Abans de l’inici d’activitats, han de disposar d’un pla de contingència coordinat pel Consell, que ha visitat els 200 centres de l’illa per comprovar-ne les condicions.

La setmana que ve la institució donarà mesuradors de CO2 a tots els clubs. De moment, només hi poden fer activitats dirigides amb limitació de cabuda. El servei de bar està prohibit. En aquesta associació fan clubs de lectura, ball de boleros, tallers de recuperació de la memòria i anglès.

Ara, la gran preocupació és la viabilitat de les associacions, segons explica Rafel Verger, president de la Federació d’Associacions de Jubilats de les Illes Balears. L’any que ve, el Consell anuncia que flexibilitzarà les subvencions per a aquestes entitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Juan Far Morro 13/12/2020

    ACLARACIO:
    No far tres mesos, en fa VUIT que tenim tancat, ara porem tornar ibrir amb unas mesures molt restrictivas casi imposible de du a terme.
    Domes sobreviuran aquels clubs que fan BINGO, i que segons ses mesures santaris estan prohibits tote clase de jocs manuals. Es CIM fa es uis grossos devant aquestas anomalias.
    Esperam mesures disciplinarias devant aquets clubs qye no fan cas a ses nirmas COVUD-19

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Col·lapse a les urgències de Son Espases: Més de 40 persones esperen llit i el temps d’espera és de 60 hores

Els sindicats sanitaris denuncien que es tracta d'una mala organització dels recursos

Els gràfics i les xifres de la ruta migratòria Balears-Algèria

Fugint de la falta d'oportunitats, dia sí i dia també, arriben a les Illes Balears moltes pasteres procedents d'Algèria. Primer...

Els pediatres de les Illes: “La mascareta als patis ha de desaparèixer com més aviat millor”

Salut continua aconsellant que la mascareta es mantingui als patis dels centres educatius. Segons un informe publicat al Regne Unit,...

ARCA insisteix:”Per Nuredduna ha de passar el bus”

L'entitat conservacionista manté que la reconversió del carrer en zona per a vianants treurà de Pere Garau els veïnats de tota la vida