societat

Reobren les primeres associacions de gent gran a Mallorca

Poden reprendre activitats amb el Nivell 3 d'alerta pel coronavirus, després de més de tres mesos tancats


Amb el nivell 3 d’alerta en què, ara per ara, es troba Mallorca es permet reobrir els clubs de gent gran. Alguns de l’illa ja ho han fet. De moment, tenen poca afluència, després de més de tres mesos tancats. Usuaris i institucions reivindiquen que, tot i ser més vulnerable, la tercera edat també té dret al lleure.

Prenen la temperatura a tothom que hi entra, que es fa netes les mans i apunten les seves dates a una llibreta. Aquesta setmana, i per primera vegada des de l’agost, el club de jubilats de Son Serra-Sa Vileta va poder reobrir.

És un dels primers de Mallorca a fer-ho. Es va autoritzar a finals del mes passat, amb l’entrada de l’illa al Nivell 3 d’alerta sanitària. Abans de l’inici d’activitats, han de disposar d’un pla de contingència coordinat pel Consell, que ha visitat els 200 centres de l’illa per comprovar-ne les condicions.

La setmana que ve la institució donarà mesuradors de CO2 a tots els clubs. De moment, només hi poden fer activitats dirigides amb limitació de cabuda. El servei de bar està prohibit. En aquesta associació fan clubs de lectura, ball de boleros, tallers de recuperació de la memòria i anglès.

Ara, la gran preocupació és la viabilitat de les associacions, segons explica Rafel Verger, president de la Federació d’Associacions de Jubilats de les Illes Balears. L’any que ve, el Consell anuncia que flexibilitzarà les subvencions per a aquestes entitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Juan Far Morro 13/12/2020

    ACLARACIO:
    No far tres mesos, en fa VUIT que tenim tancat, ara porem tornar ibrir amb unas mesures molt restrictivas casi imposible de du a terme.
    Domes sobreviuran aquels clubs que fan BINGO, i que segons ses mesures santaris estan prohibits tote clase de jocs manuals. Es CIM fa es uis grossos devant aquestas anomalias.
    Esperam mesures disciplinarias devant aquets clubs qye no fan cas a ses nirmas COVUD-19

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada