economia

Reobren 16 hotels a Palma

A tot Mallorca es preveu l'obertura del 40% de la planta hotelera el juliol

Reobren+16+hotels+a+Palma

Magaluf encara dorm en aquesta temporada atípica, però comença, a poc a poc, a despertar-se. Avui que encetam juliol, ha obert en aquesta zona turística el primer hotel de la companyia Meliá a Mallorca. És un dels pocs establiments hotelers que obre portes en aquesta zona. Els turistes feien coa a la recepció aquest dematí per registrar-se, amb hàbits que, a partir d’ara, començaran a ser habituals. Alguns, clients fidels de l’hotel, que han volgut ser els primers a tornar a la seva destinació predilecta. Aproximadament, el 60% dels turistes d’aquest hotel és britànic, però també, donada l’excepcionalitat de la situació, se’n veuen d’altres nacionalitats.

La resta d’hotels de Melià de les Illes s’aniran obrint a mesura que els establiments de la cadena es vagin ocupant al 50% o 60%. A tota l’illa de Mallorca, ahir només hi havia 50 hotels oberts de 800. I a tot Mallorca, a finals d’aquest mes, es preveu l’obertura del 40% de la planta hotelera.

A la platja de Palma, per exemple, durant el juliol s’aniran obrint una seixantena d’hotels, fins arribar al 54% dels establiments turístics d’aquesta zona. Si parlam de turisme urbà, a Palma només avui obren 16 hotels. Un d’ells és el Jaume III, de la cadena HM. Aquest grup en té una dotzena a Mallorca, i el de Ciutat és el segon que obre. Els seus responsables ho fan amb esperança, però també amb incertesa.

Els preus, això sí, s’han ressentit. Al Jaume III, venen l’habitació al voltant de 120 euros, aproximadament la meitat del que pagaven els turistes al juliol de l’any passat.
A Palma també n’obren avui d’altres com l’Hotel Brondo, Es Príncep i El Puro. L’Associació hotelera de Palma preveu que, a final d’aquest mes, obriran la meitat dels hotels de la ciutat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El govern garanteix els serveis públics davant la vaga general convocada dilluns a Menorca

La vaga, estalonada per la CGT, només s'ha convocat a Menorca

El més gran bloc d’habitatges que el Govern pretén fer seu a Menorca no es podrà expropiar

El major gran tenidor de l'illa susceptible de ser expropiat pot al·legar que els té emparaulats per vendre

Els transportistes menorquins demanen més ajuts al Govern

Adverteixen que el sector està a punt de fer fallida i no veuen perspectives de recuperació

El sector agrícola es troba a l’expectativa davant la incertesa de les previsions per Setmana Santa

És el cas de la Cooperativa agrícola de Sóller, que produeix oli, on part de la seva distribució era a...