espanya

Repunta el nombre de contagis a Espanya

En les darreres 24 hores s'han notificat 271 nous casos

Repunta+el+nombre+de+contagis+a+Espanya

Repunta el nombre de contagis a Espanya de coronavirus. En les darreres 24 hores, s’han notificat 271 nous casos de covid19, és la xifra més alta d’ençà que va canviar el sistema de notificació. Els darrers dies, s’havia mantingut per davall dels 200 però avui ha fet un nou bot. I la majoria d’aquests casos, surten de Madrid i de Catalunya, on nous brots han obligat a aïllar desenes de persones i han impedit que Lleida avançàs de fase. En un dia han mort 4 persones a tot el país, i parlam d’un total de 27.125 víctimes mortals. A Balears, en canvi, ja fa tres dies que no es produeix cap mort per covid-19. També destaca l’alt percentatge de persones contagiades que no presenten símptomes. Se n’han registrat més de 270 casos a les illes d’ençà que va començar la pandèmia. I aquest mes de maig, són majoria: 7 de cada 10 nous positius són asimptomàtics.

Els casos asimptomàtics eren una minoria fins al mes de maig. Però en les darreres setmanes, la situació ha canviat radicalment: ara la majoria dels nous contagis són de persones que no han desenvolupat símptomes de la malaltia tot i donar positiu de Covid-19. Durant els primers vint dies de maig, se’n varen registrar a les illes un total de 124 casos nous. Però només 38 varen tenir símptomes. La majoria, 86, donaren positiu en el test però sense manifestar cap malestar significatiu. És prop d’un 70 per cent del total. En canvi, a l’abril, la situació era totalment distinta. Els asimptomàtics no arribaven ni al 20 per cent dels nous contagis. La majoria dels diagnosticats, 714, desenvoluparen la malaltia. Les dades reflecteixen que ha augmentat el nombre de proves. Però la nova proporció també indica que minva l’agressivitat del virus, fins i tot en persones majors i per tant més vulnerables a la covid-19. Però, tot i que la càrrega viral en els pacients més lleus és menor, el cert és que el virus no desapareix. I la possibilitat de contagi encara existeix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les aerolínies reclamen bonificacions addicionals a les tarifes aeroportuàries

El ministre Ábalos assegurar que les empreses es beneficiaran del fons de 10.000 milions d'euros del pla de rescat de...

La meitat de sol·licituds de l’ingrés mínim vital no reuneixen els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

Lleida registra 338 nous casos i una major incidència de la COVID-19 entre els joves

La Junta Electoral no suspendrà les eleccions a A Mariña perquè considera controlat el brot de coronavirus

Calviño afirma que tenia els vots necessaris assegurats per ser la nova presidenta de l’Eurogrup

Paschal Donohoe, nou president, treballarà per a arribar a un acord sobre el fons de reconstrucció de la Unió Europea