societat

Res de xarxes i inhibidors de freqüència mòbil: el mètode de les festes il·legals

En les darreres setmanes l'Associació Abone ha presentat una vintena de denúncies davant la Conselleria de Turisme


L’Associació de l’Oci Nocturn de les Illes, Abone, ha denunciat davant a l’executiu que continuen les festes il·legals sense mesures de protecció contra la Covid-19. En les darreres setmanes l’entitat ha fet arribar a la Conselleria de Turisme una vintena de denúncies. Segons l’entitat, aquest tipus de pràctiques continuen a l’arxipèlag, tot i l’enduriment de les mesures i les sancins per part de l’executiu.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president d’Abone, Jesús Sánchez, lamenta que “els promotors d’aquestes festes il·legals han sofisticat les trobades per dificultar que els cossos i forces de seguretat els detectin. “Si abans s’anunciaven les festes a través de les xarxes socials a finques rústiques dues hores abans de l’inici. Ara aquestes activitats, que anomenen de risc, s’han sofisticat. Es necessita que una persona et convidi i els contactes són privats“, detalla Sánchez.

Sense fotografies 

Segons Sánchez, en aquestes festes il·legals “no es permet fer fotografies i s’usen inhibidors de freqüència mòbil perquè no es pugui saber la ubicació”.  Aquestes celebracions al marge de la llei tenen lloc -diu Sánchez- a finques rústiques de la Part Forana i també a bars i restaurants que combinen el menjar i la música a alt volum. Sánchez explica que “la convocatòria es fa dues hores abans del seu inici; es desconeix l’ubicació de la festa; et citen a un indret i després amb furgonetes et duen al lloc on es fa l’activitat de risc”.

Jesús Sánchez també critica que les institucions hagin obert una línia d’ajudes per els establiments afectats per les darreres mesures i, en canvi, no es pensi amb l’oci nocturn que fa mesos va haver de tancar les seves portes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La tercera residència intervinguda d’aquesta cinquena onada: la Fontsana, 19 usuaris positius

N'hi ha 17 d’hospitalitzats amb símptomes lleus i 2 a la residència. Els 115 usuaris restants són contactes estrets. Des...

Augmenten un 30% els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil

La consellera Gómez assegura que és un problema de salut molt greu

Arriben 10 pasteres amb 131 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, una a Cabrera i una altra a Formentera. És una mostra més...

La Justícia andalusa va desestimar el certificat covid per a l’oci nocturn

En canvi, a Galícia va sortir endavant la mesura per entrar a bars i restaurants després de l'aval del Tribunal...