X

Rescatat un barranquista ferit al torrent de Lofra

Un rescat que va durar 7 hores, complex tècnicament i física per la climatologia adversa

30/04/2024

Rescatat un barranquista ferit al torrent de Lofra

La Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca han rescatat aquest dilluns 29 al capvespre un barranquista de nacionalitat espanyola i 40 anys, accidentat a l’interior del torrent de Lofra, pertanyent al terme municipal de Sóller. Un rescat que va durar 7 hores, complex tècnicament i física per la climatologia adversa.

Al migdia es rebia un avís en el qual es comunicava que una persona que descendia pel barranc s’havia fracturat una cama al salt d’un dels gorgs del torrent. Al lloc es van dirigir 8 especialistes del GREIM, que juntament amb 7 de Bombers van arribar fins al ferit i van immobilitzar la cama afectada d’un trencament de tíbia i peroné amb bastant deformitat.

Després de més de 3 hores de porteig sota unes condicions climatològiques extremes, el van posar a la disposició dels serveis mèdics en una ambulància que esperava per a traslladar-lo a l’hospital de Son Llàtzer.

La Guàrdia Civil aconsella que per a la pràctica del barranquisme els esportistes consultin la previsió meteorològica, i s’equipin d’acord amb aquesta. Així mateix, per al descens de torrents és necessari estar en condicions físiques idònies, no sobreestimar les possibilitats i conèixer la zona on es desenvoluparà l’activitat.

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris