X

Rescatat un matrimoni de 75 anys atrapat al Torrent de Pareis des d’aquest passat dijous

L'operatiu es va posar en marxa ahir horabaixa, però donada la complexitat es va decidir passar la nit amb la parella i rescatar-los aquest divendres matí

25/08/2023

Rescatat un matrimoni de 75 anys atrapat al Torrent de Pareis des d’aquest passat dijous

Redacció

La Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca han rescatat de l’interior del Torrent de Pareis un matrimoni de 75 anys de nacionalitat alemanya, en un complicat operatiu iniciat aquest passat dijous a darrera hora de l’horabaixa i que ha culminat el matí d’aquest divendres.

Segons ha informat la Benemèrita en un comunicat, en el moment de rebre l’avís, es van mobilitzar tres equips de rescat, dos de Bombers i un de Guàrdia Civil, que es van coordinar per iniciar la cerca pel Torrent de Pareis i el de Lluc, perquè no estaven segurs d’on es trobaven les persones.

Un equip de Bombers, que remuntava des de sa Calobra el Torrent de Pareis, va trobar la filla del matrimoni -una dona de 42 anys que havia acompanyat els seus progenitors en l’excursió-, que va decidir baixar a demanar ajuda, ja que els seus pares havien quedat exhausts, amb un esgotament que els impedia continuar la baixada cap al torrent. Així, la dona va acabar de baixar i l’equip de Bombers va continuar remuntant fins a localitzar les dues persones.

Davant l’avançament de la nit i l’estat dels dos excursionistes, se’n va fer inviable l’extracció i es va decidir acomodar-los en un lloc segur, donar-los menjar i passar la nit amb ells. El matí, a primera hora, l’helicòpter de la Guàrdia Civil, amb efectius dels Grups de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya (GREIM) a bord, ha extret els dos excursionistes i els Bombers mitjançant diversos cicles de grua.

25/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris