X

Rescaten tres escaladors atrapats a 200 metres d’altura al torrent de Pareis

La Guàrdia Civil ha realitzat quatre rescats de muntanya aquest cap de setmana a Mallorca

27/05/2024

Rescaten tres escaladors atrapats a 200 metres d’altura al torrent de Pareis

Cap de setmana intens del Grup de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil amb quatre actuacions diferents a Escorca, Sóller i Artà.

Un dels rescats més complicats ha tingut lloc a la zona d’escalada de l’Entreforc, al torrent de Pareis, Escorca. Agents del GREIM i del Servei Aeri es mobilitzaren dissabte horabaixa per rescatar tres escaladors que havien quedat atrapats a una paret de roca a més de 200 metres d’altura. No havien aconseguit recuperar les cordes d’escalada en arribar al punt de reunió, per la qual cosa no podien continuar rapelant fins a la base de la paret. Segons explica la Guàrdia Civil, els escaladors estaven en una situació crítica.

Els especialistes del GREIM hagueren de desplegar 80 metres de cable de la grua instal·lada a l’helicòpter per poder treure els tres homes. Una vegada dins l’aparell foren traslladats fins a un lloc segur, perquè no van haver de menester assistència mèdica.

Aquest diumenge els efectius de rescat han actuat en altres tres rescats més. A la zona de Cala Matzoc, a Artà, en col·laboració amb els Bombers, atengueren una dona que s’havia fracturat un turmell. Amb l’helicòpter la traslladaren fins a l’hospital de Son Espases on va rebre atenció mèdica.

També diumenge, els efectius del Grup de Rescat en Muntanya rescataren un barranquista que havia patit una caiguda i s’havia fracturat tíbia i peroné al torrent des Horts, a Escorca. Va ser traslladat a l’hospital de Son Espases.

Més tard, van haver d’actuar per localitzar dos excursionistes que s’havien perdut mentre feien la ruta entre Valldemossa i Sóller. Després de sobrevolar la zona amb l’helicòpter, localitzaren les dues persones en una zona rocosa de molt difícil accés. Foren traslladats a Son Espases tot i que no presentaven lesions d’importància.

 

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT