X

Rescaten amb helicòpter un mariner ferit a Cabrera

La cama de l'home va quedar atrapada aquest passat dilluns per una porta d'una tona de pes de la seva embarcació

12/09/2023

Rescaten amb helicòpter un mariner ferit a Cabrera

Redacció

Màquina i eines especials han estat necessàries per efectuar el rescat d’un mariner ferit a Cabrera aquest passat dilluns. La cama de la víctima va quedar atrapada per una porta gran de la seva embarcació d’una tona de pes. En el rescat, hi van haver de participar l’Institut Armat, els Bombers de Palma i Llucmajor, Salvament Marítim i infermeria de la zona de l’illa.

L’alerta es va rebre al voltant del migdia d’ahir, moment en el qual es va activar el dispositiu per al rescat del ferit. Agents de la Guàrdia Civil que es trobaven en el lloc de l’incident van informar que era necessària maquinària especial per alliberar la cama del mariner, atrapada per una pesada porta gran de l’embarcació, per la qual cosa es va contactar amb els bombers de Llucmajor; un d’ells, amb eines adequades, fou traslladat, juntament amb un especialista de muntanya, en l’helicòpter de la Guàrdia Civil.

Una vegada a Cabrera, una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil va traslladar els dos especialistes fins al vaixell on es trobava el ferit. Allà, una infermera de la Creu Roja auxiliava la víctima. Així mateix, mitjançant una eina especial, s’aixecà la porta gran, mentre es col·locaven tascons per evitar-ne el retrocés, i finalment s’aconseguí alliberar la cama del mariner.

Una vegada que se li van practicar les primeres cures, va ser traslladat fins al lloc on havia aterrat l’helicòpter, per a la seva posterior evacuació a l’hospital de Son Espases, on va quedar ingressat.

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris