mallorca

Residents i nacionals són el 60% de la clientela dels xàrters nàutics

El sector denuncia que hi ha més d'un centenar de barques il·legals a Mallorca i altres 300 a Eivissa. Proposen l'obligació de tenir un port base o amarrament per controlar la competència deslleial.


El perfil dels clients que volen llogar una embarcació ha canviat. Residents i també visitants nacionals volen conèixer des d’una altra perspectiva les illes. I el sector agraeix l’interès perquè treballen al 80 per cent de capacitat. El president de la comissió de xàrter nàutic d’APEAM, Jose María Jiménez, assegura que encara que no arriben a les xifres de la temporada de 2019, abans de la pandèmia, estan molt a prop. Amb tot, els darrers dies han augmentat les cancel·lacions, sobretot de famílies que ajornen les reserves perquè els menors encara no estan vacunats i haurien de fer quarantena en tornar a casa.

A més de les restriccions de la covid, el sector s’enfronta a una altra problemàtica: la lluita contra els xàrters il·legals. L’Associació calcula que hi ha més d’un centenar de barques il·legals només a Mallorca, i altres 300 a Eivissa. “Tenim dos problemes, la gent que està fora del circuit oficial, sense regular, i l’altre la gent que fa malbé els espais naturals, sigui perquè fondegen sobre posidònia o perquè buiden els dipòsits” enmig de la mar, ha explicat Jiménez a IB3 ràdio. Unes pràctiques prohibides. Així i tot, considera que s’ha reduït gràcies a mesures com la publicació d’un llistat públic de llicències de lloguers i més control per part de la Direcció General de Port.

APEAM proposa una solució: obligació de tenir un amarrament, un port base, per fer l’activitat. “Perquè així la gent ha de passat per una marina” i es pot controlar millor qui desenvolupa l’activitat. De fet, la setmana passada es va realitzar, per primera vegada, una operació coordinada entre administracions i Guàrdia Civil contra els xàrters nàutics il·legals a Eivissa. Va culminar amb 11 sancions. Es preveu que l’operatiu es repeteixi a diferents ports de les illes.

Pel que fa a la clientela, des de l’any passat el nacional i el resident ha crescut. Contents per l’ajuda que això comporta al sector i perquè coneguin d’una manera diferent les illes. El client potencial internacional i més fidel segueix sent l’alemany. I el veler continua sent el preferit, és el vaixell més llogat.


Pots escoltar la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Una informació de Heidi Valero 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

Mor Maties Estrades, músic i fundador d’Els Valldemossa

Just fa dos anys, el 20 de setembre de 2019, va morir el cofundador Tomeu Estaràs als 78 anys