X

Els restauradors preveuen el tancament del 70% del sector a Mallorca

Els grans restaurants tanquen gairebé tots

17/12/2020

Els restauradors preveuen el tancament del 70%25 del sector a Mallorca

L'interior d'un bar de Palma on, des d'aquest dijous, no es pot servir-hi com a tots els bars i restaurants de Mallorca. / Cati Cladera

A partir d’aquest dijous, els bars i restaurants de Mallorca ja no podran servir en l’interior dels seus establiments. Aquesta restricció ha provocat que molts establiments hagin decidit tancar. D’altres, intentaran sobreviure amb les terrasses que tenen, tot i que les pèrdues seran considerables. I alguns aposten per les comandes per endur-se’n, però la tònica general és la incertesa.

A Santa Catalina, la barriada de Palma on per metre quadrat es concentren més locals de restauració, alguns s’han vist obligats a tancar a causa de les noves restriccions que no els permeten servir dins interiors i per les limitacions horàries. Això vol dir treballadors en ERTO de nou. Així ho avisen els cartells d’alguns restaurants que fins que no sortirem del nivell 4 no es plantegen tornar a obrir. Els que tenen terrassa intentaran continuar, però les pèrdues són considerables. Els que no tenen pràcticament terrassa intentaran aguantar amb les comandes per endur-se’n.

Locals emblemàtics com Can Joan de s’Aigo mantenen oberts dos dels seus 3 establiments, però només faran feina amb encàrrecs també per endur-se’n.

La patronal de restauració de la CAEB preveu el tancament del 70% dels negocis de restauració aquests dies i apunten que les restriccions poden durar un mes i mig mínim. Els grans restaurants estan tancant tots. Un exemple es Can Pedro a Gènova. Amb una plantilla de més de 70 treballadors, la majoria aniran a un nou ERTO. A més s’hi afegeix que ara eren dies de Nadal de molta facturació que es perd. Només per aquest dissabte tenien més de 200 reserves que han hagut d’anul·lar. Un altre lloc estratègic per a la restauració són els polígons per la gran quantitat de berenars i dinars que ofereixen habitualment. Preveuen fortes baixades en la facturació.

Però a les restriccions, imaginació. Aromata, al centre de Palma, com que no té terrassa, ha optat per muntar les taules al claustre del centre cultural de Sa Nostra, però clar mentre no plogui.

17/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT