X

Restauració Menorca sobre la desescalada: “El no per imposició i sense debat, fa mal”

"Duim un interrogant damunt el cap fa un any i mig, no sabem a què hem d'atendre, no tenim ajudes... No ho sabem qui vendrà i qui no vendrà"

09/04/2021

Restauració Menorca sobre la desescalada: “El no per imposició i sense debat, fa mal”

/EFE

Dilluns es posen en marxa les noves restriccions, es torna pràcticament a panorama d’abans de Pàsqua i a Menorca han posat el crit al cel. L’illa, que té baixa incidència de coronavirus i havia sol·licitat que es tingués en compte aquesta situació per flexibilitzar mesures, cosa que no ha passat. El Consell Econòmic i Social, el CES, de Menorca, format pels partits del Consell i els ajuntaments, patronals i sindicats, ha fet palès el seu malestar.

Un dels seus membres, el president de l’Associació de Restauració de Caeb Menorca, José Bosch, recorda que el que volien es que se’ls deixàs obrir dues hores l’horabaixa abans del començament del toc de queda. Lamenta, una vegada més, la falta de diàleg, per part de l’administració autonòmica.

“Ni es va entrar a debatre; va ser directament no, i això fa mal perquè els empresaris som els que posam els doblers i els que ho passen malament són els treballadors… És molt bo de fer dictar ordres”, ha assenyalat Bosch en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio abans de concloure que el que demanen “té sentit”.

“Duim un interrogant damunt el cap fa un any i mig”

Diu el representant de la patronal de bars i restaurants que una flexibilització en la desescalada a Menorca que anàs més enllà del previst pel Govern, podria servir de prova pilot per la resta d’illa i sempre seria revertible en cas de no funcionar. Respecte a l’estimació que el turisme britànic a Menorca pugui reactivar-se a partir del mes que ve, Bosch, com tants altres sectors, no es vol fer falses esperances. “No ho sap ningú, no ho saben ni els hotelers que fan feina amb cadenes grosses… Duim un interrogant damunt el cap fa un any i mig, no sabem a què hem d’atendre, no tenim ajudes… No ho sabem qui vendrà i qui no vendrà perquè d’un dia per l’altra pot baratar tot. I mentre, els dies passen i les despeses s’acumulen. És una situació molt difícil”, diu Bosch.

09/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT