Restauradora de Pere Garau: “Avui matí uns clients ja s’han queixat. M’han demanat perquè havíem retirat la terrassa.”

2.000 places d'aparcament es recuperen a Palma en el primer dia sense terrasses de bars i restaurants damunt la calçada


2.000 places d’aparcament es recuperen a Palma en el primer dia sense terrasses de bars i restaurants damunt la calçada. Si avui no estan totes desmuntades, els propietaris s’enfronten a multes d’entre 750 a 1500 euros.

Una mesura adoptada el mes de juny de l’any passat per augmentar la capacitat exterior d’aquests locals que tenien tancats els interiors i per garantir els protocols de seguretat. Durant aquests mesos s’han generat a Palma un total de 1.235 terrasses noves. La patronal havia demanat prorrogar aquestes terrasses als exteriors assegurant que els clients ho demanen, però l’Ajuntament de Palma s’hi ha negat.

Avui hem sortit al carrer per veure com ha canviat aquesta fotografia dels bars que ja han retirat ses terrasses. Al barri de Pere Garau, a Palma, a les 8 han obert la majoria de bars. Ho han fet, ja, sense aquestes terrasses (els que en tenien) damunt l’asfalt del carrer.

Uns espais que ja tornen a estar ocupats pels cotxes aparcats. Hem parlat amb na Patrícia del bar San Francisco, situat ben a prop del mercat de Pere Garau, que ens ha contat com va anar la retirada de la terrassa, i com s’ho han pres alguns clients: “Ahir migdia varem retirat totes les taules i les vàrem entrar. Avui matí ja s’han queixat, m’han demanat perquè havíem retirat la terrassa. I jo els he dit que és el que hi ha i que hem de seguir les normes. I és que com bé sap na Patrícia, les multes per no llevar les terrasses pot arribar fins als 1.500 euros.

El bar San Francisco, però, té la sort de comptar amb una terrassa interior que els pot ajudar a aguantar el cop de reduir la clientela. Alguns dels seus clients habituals, però, se solidaritzen amb ella i amb el sector de l’hostaleria.

Avui matí no es podien veure bars que haguessin mantengut les terrasses, i sembla que el compliment de la norma ha estat generalitzat. Així i tot, molts restauradors estan en contra de la mesura, com hem anat sentint aquests dies… Hem pogut parlar, però, amb na Xisca Martorell, del bar La Llubinense, que considera que aquest moment havia d’arribar i que és un retorn a la normalitat: “Si no ens haguessin donat aquesta opció no haguéssim pogut sobreviure. Que ens agradi més o manco no té gaire importància perquè gràcies a això hem pogut aguantar tot aquest temporal”, assegura na Xisca.

Una actitud resignada, però comprensiva per part d’una restauradora que ha quedat ara només amb l’interior del seu bar, que podrà omplir en un 75% de la capacitat. A na Xisca, però, molts clients li han fet saber que la terrassa “feia barri”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |