mallorca

Els restauradors demanen a Cort estendre la moratòria de les terrasses per a tot l’any 2021

El sector reclama ajudes per valor de 8.500 milions d'euros al govern espanyol i abaixar l'IVA del 10 al 5%


A Palma, fins el 31 de desembre, els bars i restaurants no han de pagar l’impost d’ocupació de la via pública que per a l’Ajuntament representa uns ingressos d’1.700.000 euros. Els restauradors demanen ara fer extensiva la moratòria durant tot l’any 2021, però Cort diu que està disposat a no cobrar-ho per l’ampliació de les terrasses a causa de la pandèmia però que ho estudiaran.

“En principi, el que és normal és tornar a cobrar-ho perquè ells estan oberts, estan funcionant i els deixam ocupar més espai gratuïtament”, ha explicat el batle de Palma, José Hila, el qual ha afegit que “en aquestes alçades és que podrien pagar” l’impost de terrasses de l’any que ve. Tot i això, Hila ha explicat que atendrà les demandes dels restauradors i que “veurem quines opcions tenim”.

El sector de la restauració de les Balears i de la resta de l’Estat també ha llançat un SOS urgent al govern espanyol. Asseguren que estan en perill la meitat dels negocis i llocs de feina. Aquest dijous han lliurat una carta a la delegació de govern a les Illes en què reclamen ajudes per valor de 8.500 milions d’euros, fons europeus específics pel sector i abaixar l’IVA del 10 al 5%. “Estem complint i som espais segurs”, ha afirmat la presidenta de PIMEM Restauració, Eugènia Cusí, la qual ha reclamat a l’executiu central “atengui aquesta crida d’auxili” d’un sector, ha afegit Cusí, “que es mor per assumir les decisions d’un govern allunyat de la realitat del sector”.

Una enquesta realitzada per les patronals, feta a l’octubre, assenyalava que un 12% dels negocis a Mallorca ja es trobaven en vies de liquidació i preconcurs de creditors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Primera jornada de l’espectacle de llum i música: ‘Palma, una abraçada de llum’

Cal inscriure's prèviament a la pàgina web de l'Ajuntament i les places són limitades

Una tercera part dels bars de Palma ha estès les seves terrasses cap als llocs d’aparcament

S'han ampliat 1.003 terrasses, dels devers 3.000 bars de Palma. Una mesura provisional mentre duri la pandèmia

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits

Fornalutx registra el primer cas de coronavirus des que començà la pandèmia

L'Ajuntament rerpartirà un paquet de mascaretes a totes les llars del poble