societat

A partir de demà, els restaurants podran obrir per lliurar comandes i els comerços, amb cita prèvia

Les sortides es continuaran fent amb les mateixes limitacions horàries i de distància


La fase zero, de preparació per a la desescalada, inclou mesures d’alleujament que ja estan en vigor. La primera a aplicar-se va ser, la setmana passada, la sortida dels infants. A partir d’ahir, es permeten també les passejades i l‘exercici físic individual al carrer. Dilluns ja s’aplicaran la resta de mesures d’aquesta fase. Pel que fa a les sortides, es continuaran fent amb les mateixes limitacions horàries i de distància d’aquest cap de setmana.

D’altra banda, aquesta fase inclourà l’obertura, amb condicions, d’alguns establiments. Els restaurants i les cafeteries podran obrir al públic, però només per lliurar comandes per endur-se. Els clients no podran consumir al local. S’establirà un sistema preferent de repartiment per a gent gran i persones amb dependència.

Els petits locals comercials que fins ara estaven tancats, com per exemple llibreries, ferreteries i perruqueries, podran atendre el públic sempre amb cita prèvia. Màxim, hi podrà haver un client per treballador. A més, hauran de tenir horaris d’atenció preferent per a gent gran, que coincideixin amb la franja horària per a les seves passejades: de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de l’horabaixa. Així mateix, també podran obrir els arxius.

Els esportistes professionals podran fer entrenaments individuals a l’aire lliure, sempre dins la província de residència. En el cas d’esports adaptats, podran anar acompanyats d’una altra persona. Els membres de clubs que participin en lligues professionals podran fer entrenaments individuals en les instal·lacions dels clubs. A partir de demà, també entra en vigor l’obligació d’utilitzar mascaretes al transport públic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé