X

Restauren la torre de sa Blanca Dona, en perill d’esfondrament per mor del trànsit de vehicles

És un dels exemples de torre del segle XVI millor conservada d'Eivissa, i la família propietària ha cedit el seu ús al Consell d'Eivissa per 50 anys

05/12/2023

Restauren la torre de sa Blanca Dona, en perill d’esfondrament per mor del trànsit de vehicles

La torre de sa Blanca Dona, ubicada a Puig d’en Valls, serà completament restaurada. Data, molt probablement, del segle XVI i està declarada bé d’interès cultural. La família propietària de la torre ha cedit el seu ús al Consell d’Eivissa per un termini de 50 anys.

La base de la torre, segons ha explicat l’arquitecte que s’encarregarà de la seva rehabilitació, està danyada i té risc d’esfondrament, per mor del trànsit rodat que passa pel camí. De fet, la família ja fa temps que pateix els problemes que causa el trànsit rodat. Molts de camions travessaven el camí per anar al polígon de Can Negre. Ara s’ha tancat aquesta via al trànsit per evitar més danys.

La torre és una de les millors conservades de tot Eivissa, malgrat els danys que ha patit la seva estructura. Ja es fa feina de consolidació, abans de començar amb el projecte de restauració.

La intervenció serà finançada per gairebé 152.000 euros que el Consell d’Eivissa ha sol·licitat als Fons Europeus.

05/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris