X

Restauren un mural dedicat al càncer de mama que havia estat objecte d’actes vandàlics a Ciutadella

L'obra de l'artista Captain Hadoock es podrà veure fins al mes d'octubre en el marc del Festival Street Art de Ciutadella 

21/08/2021

Restauren un mural dedicat al càncer de mama que havia estat objecte d’actes vandàlics a Ciutadella

Mural de l'artista Captain Hadoock a Ciutadella. EFE/David Arquimbau

L’artista urbà Captain Hadoock ha restaurat una obra exposada en el marc de la novena edició del Festival Street Art de Ciutadella, que es va dur a terme amb la intenció de visibilitzar el càncer de mama i que va ser objecte d’actes vandàlics.

El festival de carrer és una iniciativa consolidada a l’estiu per l’associació de comerciants Ciutadella Antiga i consisteix a exposar durant unes setmanes les creacions dels artistes a façanes o carrers del barri antic del municipi. Les obres passen un procés per a poder ser seleccionades i exposades.

El missatge de la creació de Hadoock és l’acceptació del cos després de sofrir un càncer de mama. La zona on s’apreciava el mugró i la cicatriu es va convertir en l’objectiu dels vàndals i l’artista l’ha restaurat en un minuciós treball. L’obra reflecteix una dona empoderada amb només un pit, que mostra orgullosa i sense pudor, semblant a una imatge publicitària.

Captain Hadoock és el pseudònim d’un artista urbà que utilitza la fotografia com a recurs i la imatge com reivindicadora de temes latents i tabús per a la societat actual. La pintura, que ha aconseguit emocionar a diversos ciutadans que l’han apreciat de prop, estarà exposada fins al mes vinent d’octubre.

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris