X

Restringit l’accés a la Talaia d’Albercuix pel seu deteriorament

La massificació de visitants, les condicions climàtiques i alguns actes vandàlics han malmès la històrica torre de defensa

27/11/2023

Restringit l’accés a la Talaia d’Albercuix pel seu deteriorament

L’Ajuntament de Pollença ha restringit de manera temporal l’accés a la Talaia d’Albercuix pel seu deteriorament i el risc d’esfondrament que presenta. La torre està ubicada a la península de Formentor i, segons el Consistori, està en mal estat pels efectes climàtics, els actes vandàlics i la gran afluència de persones que la visiten. Per garantir-ne la conservació, han decidit tancar-ne l’accés. L’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell de Mallorca, preveu dur-hi a terme un projecte de restauració.

La Talaia d’Albercutx és un dels punts més visitats en les excursions a Formentor, gràcies a les vistes impressionants que ofereix cap a la costa nord de l’illa. El conjunt està declarat Bé d’Interès Cultural (BIC). Aquest dilluns, la Policia Local ha instal·lat cartells a l’inici del camí d’Albercuix, davant el mirador del Colomer, i també als exteriors de la torre per avisar de les restriccions.

L’Ajuntament ha informat que ja fa feina per dur a terme un projecte de restauració que garanteixi la conservació d’aquest element patrimonial, i també perquè la ciutadania i les futures generacions puguin gaudir del monument “amb garanties i condicions adequades”.

27/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris