X

Resultats al Senat: 95 senadors per al PSOE i 81 per al PP

En tercer lloc apareix Esquerra amb 10 escons i darrere figuren el PNB amb nou, i Junts amb tres

10/11/2019

Resultats al Senat: 95 senadors per al PSOE i 81 per al PP

El recompte dels vots al Senat a les eleccions generals d’aquest diumenge, escrutat ja el 83,57% dels vots, manté al PSOE al capdavant en la Cambra Alta amb 95 senadors, 28 menys que a l’abril, mentre que el PP arriba als 81 escons, 27 més que fa sis mesos.

En tercer lloc apareix Esquerra amb 10 escons i darrere figura el PNB amb nou. Junts per Catalunya i Navarra Suma n’aconsegueixen tres cada un. També entre un Teruel Existeix i Vox amb dos senadors cada un, així com Bildu, Coalició per Melilla (CpM) i l’Agrupació Socialista Gomera (ASG) amb un senador cada un.

Ni Unides Podem ni Ciutadans aconsegueixen senadors aquest diumenge, encara que a les urnes només s’elegeixen 208 senadors i la resta, fins arribar a 265, els designen els parlaments autonòmics.

Els senadors de les Illes 

Els resultats al Senat, amb el 95,61 per cent escrutat a Balears, el PSOE obtindria tres senadors i el PP, dos, dels cinc senadors d’elecció directa que li corresponen a la comunitat balear.

A les eleccions d’abril, el PSIB va obtenir quatre senadors i el PP, un, dels cinc senadors d’elecció directa que li corresponen a la comunitat balear.

Als comicis de 2016 el PP va aconseguir quatre senadors i el PSIB no en va aconseguir cap, com li va passar a les eleccions del 20 de desembre de 2015, i va perdre el que tenia en favor de la coalició formada per Unides Podem, MÉS i Esquerra Unida.

10/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris