X

Retiren taules de pícnic de Son Bou, a Alaior, perquè són en una zona d’hàbitat d’interès comunitari

També s'ha hagut de llevar un parc infantil que hi havia damunt l'arena de Cala en Porter, una altra platja del municipi

06/02/2023

Redacció

Han començat les tasques per retirar nou de les catorze taules del pícnic que hi ha davall el pinar de la platja de Son Bou, a Alaior. Des del 2018 la Direcció d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern ho estava demanant a l’Ajuntament d’Alaior. Segons el Govern es troben en una zona d’hàbitat d’especial interès comunitari amb zones de dunes litorals i pinars.

Així idò, només en quedaran cinc. L’espai que ocupaven la resta, la conselleria de Medi Ambient demana que sigui acordonat per evitar el trànsit de persones i afavorir-ne la regeneració. És un dels llocs d’importància comunitària que recull la Xarxa Natura 2000, principal instrument per a la conservació de la natura a la Unió Europea.

Des de l’Ajuntament d’Alaior creuen que s’ha arribat a un extrem i que les lleis i reglaments van en contra del tot el que hi ha al litoral. Expliquen que havien negociat durant tot aquest temps perquè no acabés desapareixent aquest espai, que havien utilitzat durant molts anys vesins, vesines i visitants.

També s’ha hagut de retirar fa pocs dies el parc infantil que hi havia a peu de platja a Cala en Porter, també a Alaior. Des de Medi Ambient també ho instaven perquè, segons ells, estava fixat amb ciment damunt dunes embrionàries i les trepitjades dels usuaris també suposaven afectacions.

06/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris