X

El retrat ‘modern’ de la plaça d’Espanya de Palma: ficus enreixats, rajoles trencades i franquícies

L’Ajuntament de Palma coronarà enguany l'arbre centenari per evitar la seva tala

31/10/2017

El retrat ‘modern’ de la plaça d’Espanya de Palma: ficus enreixats, rajoles trencades i franquícies

Plantat als anys 20 pel cronista municipal, d’acord amb els arxius gràfics existents, el ficus macrophylla de la plaça d’Espanya és un monument local no catalogat que els darrers mesos corria el risc de trencar-se. La causa: la pèrdua del seu punt d’equilibri per mor de la constant caiguda de branques.

Un perill per als vianants, que va obligar el consistori a acordonar la zona fins que arribàs l’època adequada per podar-lo. Finalment la setmana que ve es coronarà l’arbre perquè les branques cresquin de manera armoniosa, una actuació que no s’havia fet des de l’any 1999.

Tot per evitar que el ficus acabi com l’altre exemplar de la plaça que va haver de ser tallat al passat mes de juliol per motius de seguretat. Un patrimoni arbori que ens connecta amb la plaça d’Espanya anterior a la remodelació de l’any 2002. La modernització de la font, els canvis a les zones enjardinades o la substitució del trispol han fet d’aquest espai un lloc obert, amb menys bancs i molta gent de pas.

Els comerços tradicionals han anat baixant la barrera i els locals han estat ocupats per franquícies, un canvi a la seva fisonomia sovint molt criticat.

El trispol, amb rajoles de pissarra, és la seva gran assignatura pendent. Com també ho és a altres punts de ciutat on fa anys que els veïnats denuncien desperfectes a les voravies. L’increment anunciat ahir pel Consistori de la partida destinada a obres de pavimentació deixa la porta oberta a un millor manteniment dels carrers i places de Palma.

31/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris