X

Revisar la reforma de la badia de Portmany retardarà les obres un mínim de dos anys

L'equip de govern de Sant Antoni no vol esperar i proposa avançar la part del projecte que s'ha de fer dins el seu termini i fins a Cala Gracioneta

29/03/2024

Revisar la reforma de la badia de Portmany retardarà les obres un mínim de dos anys

Les obres del passeig de la badia de Portmany, a Eivissa, que pretenia unir tot el litoral des de Cala Gració a Port des Torrent, no podran començar, com a mínim, fins d’aquí a dos anys. L’Ajuntament de Sant Josep ha reiniciat la tramitació ambiental, una decisió que ha pres per sorpresa el batle de Sant Antoni, que demanarà explicacions per aquest nou retard.

La reforma de la badia de Portmany abasta dos municipis, la major part s’ha de fer a Sant Josep, que ara vol canviar substancialment el projecte, el que obliga a tornar a tramitar-lo pràcticament des del principi. Al terme de Sant Antoni no volen esperar i estan decidits a seguir endavant. Així ho traslladarà l’alcade, Marcos Serra, en la reunió que ha demanat a Vicent Roig, el seu homòleg de Sant Josep, per informar-se de tota aquesta situació.

El projecte va néixer en 2016 amb un pressupost de 20 milions, la meitat provinents de l’impost de turisme sostenible. Vuit anys després, l’Ajuntament de Sant Josep n’ha reiniciat la tramitació ambiental i no té encara el projecte constructiu, que estarà llest enguany o l’any que ve. Entre els motius del retard: les peticions que ha fet Costes i la solució que s’ha de donar al problema de vessaments fecals. L’alcalde josepí, Vicent Roig, insisteix que no farà “un passeig marítim sense haver sol·lucionat el que hi ha d’haver per baix”.

Les obres no podran començar com a mínim fins d’aquí a dos anys, uns terminis que preocupen a l’alcalde de Sant Antoni, que no vol retardar més la construcció del tram que afecta el seu municipi, que vol que arribi fins a Cala Gracioneta. “Si volen fer modificar la seva part, que ho facin, el que volem és que els projectistes avancin i puguem seguir treballant en la nostra part”, considera l’alcalde de Sant Antoni, Marcos Serra.

El que sí que té clar l’Ajuntament de Sant Josep és que no volen fer un passeig de formigó, i que hauria de ser, en alguns trams, una simple passarel·la de fusta, amb les estacions de bombeig soterrades.

29/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris