economia

Richard Branson reactiva l’hotel de luxe a Banyalbufar

El Consell de Mallorca tramita ja la declaració d'interés general per fer un establiment rural a la finca de Banyalbufar 

Una de les imatge de la finca de Son Bunyola. www.virginlimitededition.com


El Consell de Mallorca tramita ja l’interès general de l’hotel que Richard Branson impulsa a Son Bunyola, a Banyalbufar. Una finca de 270 hectàrees -en plena Serra de Tramuntana- que va adquirir de nou fa 4 anys amb l’objectiu de tornar a reactivar el seu ambiciós projecte hoteler.

La institució ha tret l’expedient d’autorització d’activitats per a la declaració d’interès general a informació pública. Si supera aquest tràmit, el magnat britànic ja ho tendrà tot per aconseguir fer a aquesta finca “l’eco-resort de luxe més important d’Europa”, tal com ell mateix va assegurar fa 4 anys.

El multimilionari Richard Brandson, propietari de Virgin i amb un patrimoni estimat de 5.000 milions d’euros, té ja a tocar un dels seus somnis. Ja ha començat els tràmits per a poder aconseguir la llicència que li permeti fer un hotel rural de cinc estrelles. Ja ho va intentar fa 20 anys, però va descartar el projecte quan no va aconseguir autorització per augmentar volum de les construccions ja existents. Per això, l’any 2002 va vendre la finca. Al 2015, però, va recuperar-lat per 15 milions d’euros oficials.

En aquesta finca hi ha una torre de defensa, la de Son Bunyola, declarada Bé Catalogat, i que també s’haurà d’integrar al projecte que vulgui impulsar el propietari de Virgin. Branson, per cert, també ha presentat un projecte per apuntalar dos dels ponts d’accés a la finca per permetre el pas de “camions d’obra”.

El batle, a favor

El batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, es mostra a favor de la construcció d’aquest hotel rural. En declaracions a IB3 Ràdio ha assegurat que “qualsevol cosa que sigui mantenir un monument històric, malgrat s’hagi de convertir en un hotel, és positiva. Jo m’estim més que hi hagi un hotel que no que caigui a terra”, ha assegurat fent referència al mal estat d’alguns elements de la finca.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els restauradors de Menorca també podran oferir sopars a terrasses els caps de setmana

La mesura serà vigent a partir de dia 23, però els interiors continuaran tancats a partir de les 5 del...

La confiança empresarial augmenta un 7% en el segon trimestre

Transport i hoteleria són els sectors que més pujen en confiança

El Govern expedienta Ibèria, Level, British Airways i EasyJet per no oferir telèfons gratuïts als clients

La sanció proposada, per falta lleu, és de 4.500 euros, tot i que Consum podria augmentar la gravetat de la...

Els únics 25 hotels de Palma oberts preveuen tancar abril amb una ocupació del 30 per cent

Visitam un dels hotels que havia obert per Setmana Santa però una vegada passades les vacances ha tancat per la...