20

Rüdiger trenca el somni de puntuar al Bernabéu

El conjunt mallorquinista, que ha enviat dues pilotes al pal, perd 1-0 contra el Reial Madrid

03/01/2024

El Mallorca arribava al Santiago Bernabéu en el seu millor moment. Cinc partits consecutius sense perdre i dues victòries als tres darrers duels. Amb aquesta confiança, l’equip d’Aguirre li ha fet saber al Reial Madrid des del primer moment que no seria un partit fàcil.

L’onze titular ha presentat una única novetat respecte el darrer matx contra l’Osasuna. Això sí, ha estat ben gran. Van der Heyden era l’encarregat de suplir la baixa de Jaume Costa per acumulació de targetes grogues. La sorpresa ha estat més gran encara quan ha quedat evidenciat que el belga ocuparia el carriler esquerre mallorquinista. Van der Heyden ha sortit amb massa intensitat al duel. Quan només havien passat vint segons ha vist la targeta groga per una falta sobre Dani Carvajal.

La primera oportunitat clara ha arribat als vint minuts. Luka Modric filtra una bona passada i Vinicius creua la pilota davant Rajkovic, que salva el gol amb el peu esquerre. L’altre ocasió dels blanc també la protagonitzaria l’extrem brasiler que tornava avui després d’un mes i mig de baixa. Vinicius tira un túnel a Samú Costa i es treu un bon xut des de la frontal de l’àrea al qual respon Rajkovic amb una intervenció excel·lent.

El tram final del primer temps ha estat el moment del Mallorca, que ha gaudit de l’ocasió més clara fins el moment. Centrada de Dani Rodríguez i gran rematada d’Antonio Sánchez que s’estavella al travesser, la pilota bota en la línia de gol i acaba a les mans de Lunin. I a la darrera jugada abans del descans, una altra oportunitat pel conjunt d’Aguirre. Pilota morta dins l’àrea a la sortida d’un córner que remata Cyle Larin i surt fregant el pal.

La segona part comença amb una substitució. Surt la novetat de l’onze Van der Heyden i entra Toni Lato per ocupar el carriler esquerre. El Mallorca ha sortit com ha acabat els primers quaranta cinc minuts. Decidit pel matx. Al 54, una oportunitat clara més. Sabatada de Samú Costa des de fora de l’àrea que es topa amb el pal. A partir d’aquest moment, el Madrid s’ha fet amb el control del duel. Al 61, Nastasic ha vist la cinquena groga per una falta sobre Brahim i es perdrà el partit contra el Celta de Vigo a Son Moix.

Passava el temps i el Madrid no era capaç de superar Rajkovic. Al 69 xut de Rodrygo que atura el porter serbi i el refús és rematat al pal per Brahim. Nou minuts després arribaria el primer i únic gol del duel. Còrner que centra Luka Modric i Rüdiger fa una rematada perfecta. La pilota entra per l’escaire de la porteria de Rajkovic. Una diana que ha suposat l’estrena golejadora de Rüdiger aquesta temporada.