X
8

Rufián: “Hem pactat abstenció, però estarem molt atents a les votacions”

El diputat republicà ha criticat que les crides a representants socialistes perquè votin en contra del seu candidat entronca amb "la pulsió colpista de la dreta espanyola"

07/01/2020

Rufián: “Hem pactat abstenció, però estarem molt atents a les votacions”

EFE/Juan Carlos Hidalgo

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, considera que “seria una molt mala notícia” que algun diputat socialista se saltàs la disciplina de vot i posàs en perill la investidura de Pedro Sánchez, per la qual cosa, encara que el seu partit va pactar una abstenció, ha puntualitzat: “Estarem atents a les votacions”.

“Forma part de la responsabilitat del PSOE controlar els seus diputats, però seria una molt mala notícia i un perill per a qualsevol demòcrata -un eventual “transfuguisme”-, pensi el que pensi. No seria només un atac contra el PSOE, seria un atac contra la democràcia. Dit això, nosaltres hem pactat una abstenció, però estarem molt, molt atents a les votacions”, ha assenyalat.

En una entrevista a la SER Catalunya, el diputat republicà ha criticat que les crides a representants socialistes perquè votin en contra del seu candidat entronca amb “la pulsió colpista de la dreta espanyola”, contrària a que es pugui “parlar de tot” al Parlament.

Amb tot, ha sostingut que la possibilitat que es doni un “tamayazo” -en referència a l’exercici de transfuguisme que va impedir la investidura d’un candidat socialista en la Comunitat de Madrid en 2003- és molt “remota” i ha confiat que no es donarà una situació similar aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

07/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT