X

Rússia centra l’ofensiva al sud d’Ucraïna mentre intenta enfortir el seu potencial d’atac

Una vintena de civils han aconseguit ser evacuats de la fàbrica d'acer en què estan rodejades unes 1.000 persones

01/05/2022

Rússia centra l’ofensiva al sud d’Ucraïna mentre intenta enfortir el seu potencial d’atac

Conseqüències dels atacs russos a Ucraïna / EFE

Són ja 67 dies d’invasió russa a Ucraïna amb l’ofensiva centrada al sud del país. L’exèrcit rus intenta crear les condicions que els permetin assaltar les ciutats de Mykolajiv i Kryvyi Rih i, per aconseguir-ho, intenten arribar fins a la frontera de la regió administrativa de Jerson. Les tropes russes estarien intentant millorar les seves posicions tàctiques i es reagrupen per reiniciar una ofensiva i capturar les fronteres administratives de la regió.

A més, també al sud, continuen els ecos del bombardeig que es va produir aquest dissabte contra l’aeroport d’Odessa, ciutat clau per Ucraïna des del punt de vista estratègic i econòmic a les voreres del Mar Negre. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha promès que reconstruirà la pista d’aterratge i enlairament de l’aeroport.

Segons els ucraïnesos, l’exèrcit rus pren mesures per enfortir el seu potencial d’atac. Per augmentar el ritme de la seva ofensiva, estaria traslladant per ferrocarril armes i equipament militar situats a altres parts del país.

Mentrestant, a Khàrkiv, al nord-est, Rússia realitza atacs aeris i usa foc d’artilleria, intentant operacions ofensives en direcció d’Izium, inclosa la transferència d’armes i persones mobilitzades des dels territoris de les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk. En aquestes dues províncies s’han rebutjat nou atacs enemics en les darreres 24 hores i s’han destruït vuit tancs, un sistema d’artilleria i 24 unitats de vehicles blindats de combat, entre d’altres.

Pel que fa a la ciutat de Mariúpol, Zelenski ha assegurat que el seu govern fa “tot el possible” per garantir que es dugui a terme l’evacuació de Mariúpol, ciutat de l’est del país arrasada per l’exèrcit rus i on encara hi ha rodejats uns 1.000 civils i militars ucraïnesos. Durant la nit de dissabte, de fet, han estat evacuades 20 persones.

01/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris