X

Rússia arresta als Urals un periodista estatunidenc acusat de presumpte espionatge

Segons el Servei Federal rus de Seguretat, el reporter del The Wall Street Journal "recopilava per encàrrec de la part estatunidenca informacions secretes sobre les activitats d'una de les empreses del complex militar industrial rus"

30/03/2023

Rússia arresta als Urals un periodista estatunidenc acusat de presumpte espionatge

El periodista Evan Gershkovich.

Redacció

El Servei Federal rus de Seguretat (FSB) ha detingut a la ciutat de Iekaterinburg, la capital dels Urals, el periodista estatunidenc Evan Gershkovich, corresponsal del The Wall Street Journal a Rússia, per presumpte espionatge, segons ha informat el departament de premsa d’aquesta entitat.

“L’FSB ha avortat les activitats il·legals del corresponsal de la delegació de Moscou del periòdic estatunidenc The Wall Street Journal i ciutadà estatunidenc Evan Gershkovich, sospitós d’espionatge en interès del Govern dels EUA”, ha assenyalat el servei a l’agència de notícies Interfax.

Segons les autoritats russes, Gershkovich “recopilava per encàrrec de la part estatunidenca informacions secretes sobre les activitats d’una de les empreses del complex militar industrial rus”.

“Durant l’intent de rebre informacions secretes, l’estatunidenc ha estat detingut a Yekaterimburg”, ha indicat l’FSB, que ha obert una causa penal contra el periodista per espionatge i que podia suposar una pena de presó de fins a 20 anys.

Segons el mitjà independent Meduza, Gershkovich ha estat detingut aquest dimecres enfront d’un restaurant de la capital dels Urals. El mitjà ha assenyalat que el reporter es trobava en aquesta ciutat recopilant informacions sobre l’actitud de la població russa respecte a l’exèrcit privat Wagner, actualment punta de llança de l’ofensiva russaa l’est d’Ucraïna.

Segons el periòdic local Vechernie Novosti, un lector va ser testimoni de la detenció d’un home en el centre de la ciutat. “Quan s’emportaven el detingut li van cobrir el cap amb una samarreta perquè els transeünts no veiessin el seu rostre”, ha afegit el mitjà.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris