societat

La ruta del Camí de Santiago per Mallorca espera la implicació d’ajuntaments i parròquies per dissenyar-ne les etapes

Avui s'ha presentat la incorporació de l'illa a una de les peregrinacions més antigues d'Europa i diumenge s'inaugurarà

La+ruta+del+Cam%C3%AD+de+Santiago+per+Mallorca+espera+la+implicaci%C3%B3+d%27ajuntaments+i+parr%C3%B2quies+per+dissenyar-ne+les+etapes

El Santuari de Lluc tendrà una fita que arcarà el quilòmetre 0 de la nova ruta per fer el Camí de Santiago que partirà des de Mallorca. Els peregrins sortiran de Lluc en direcció cap a Palma i després agafaran un vaixell que els durà cap a Dénia.

Avui s’ha presentat la incorporació de Mallorca a una de les peregrinacions més antigues d’Europa i diumenge s’inaugurarà. El rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat a Palma, Jaume Alemany, ha estat un dels impulsors de la iniciativa. Aquesta parròquia és la que gestiona les credencials a Mallorca per poder fer el Camí. I ara esperen que augmentin els pelegrins. La ruta per l’illa encara no està del tot dissenyada perquè dependrà d’on es puguin ubicar els albergs. El proper 12 d’octubre, al pont del Pilar, es farà una prova pilot amb un grup arribat des de Dénia per començar a marcar el camí.

Aquesta ruta ja es va fer l’any 1948, però no va tenir continuïtat. Ara, el recorregut es realitzarà a peu fins al port de Palma. Una vegada a la badia, la ruta continuarà en vaixell cap a la Península. A partir d’allà, els mateixos participants decidiran els múltiples camins a fer per arribar a Santiago de Compostel·la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

Processó de Jesús del Natzaret a Formentera

La imatge va sortir des de l'església i va recórrer els carrers de Sant Ferran acompanyada de la banda de música i de desenes de persones