X

Rutes de tapes per combatre la inflació al sector de la restauració

Alguns restaurants estan facturant fins a un 15% menys aquest novembre, en comparació amb el del 2021

16/11/2022

Rutes de tapes per combatre la inflació al sector de la restauració

Així s’elabora una de les tapes de la ruta De Tapes amb Rosa Blanca que ja està en marxa. És una de les iniciatives flotador per als restauradors en temps de crisi. Segons l’organització es tracta de donar suport als restauradors locals amb aquest tipus d’iniciatives que enguany, a més, també volen donar a conèixer la cuina mallorquina a través de les tapes de cada local que tenen inspiracions dins la cuina tradicional.

El novembre sempre ha estat un mes dolent per a la restauració, però enguany, encara és més greu a causa de la inflació. Segons CAEB restauració ha incrementat el preu de productes bàsics i de l’energia, però els restauradors intenten retallar modificant els menús o emprant productes de temporada entre altres coses. Però sempre s’intenta que el preu que li arriba al client no augmenti. La Maria Moreno, propietària del restaurant Gaudeix, afirma que cada vegada és més difícil oferir un menú de qualitat a un preu que el client vulgui pagar.

Són molts els factors que fan, d’aquest mes, un dels més delicats. CAEB restauració assegura que el canvi horari, el final de la temporada turística i l’aparició del mal temps són alguns d’aquests factors. A més, la propietària del restaurant Gaudeix assegura que aquest mes de novembre ha facturat un 15% menys que el novembre de l’any passat.

Per aquest motiu, hi ha diferents iniciatives com la Ruta de Rosa Blanca o el TaPalma que volen treure la gent al carrer a través de la socialització i els preus econòmics. La ruta de Rosa Blanca és present a 45 restaurants de Ciutat. S’hi pot participar fins diumenge, mentre que el TaPalma obre les seves portes dimecres 23 de novembre.

16/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT