economia

Ryanair, Easyjet i British Airways planegen reduir la plantilla

Les companyies justifiquen la decisió per les pèrdues ocasionades a causa de les restriccions de mobilitat

Ryanair%2C+Easyjet+i+British+Airways+planegen+reduir+la+plantilla

Ryanair acomiadarà 3.000 treballadors a Europa. L’aerolínia de baix cost líder al continent espera tenir 200 milions d’euros en pèrdues entre abril i juny, a causa de les restriccions de viatge. També calcula que el nombre de passatgers caurà a la meitat enguany, dels 155 milions als 80. Per minimitzar la pèrdua de llocs de feina, la companyia planeja retallades salarials del 20% per als pilots i del 10% per a la tripulació de cabina a recuperar en 5 anys. Un fet que han criticat sindicats com el SEPLA. El delegat sindical a Ryanair, Roberto Pérez Pacín, considera els retalls en personal i sou un “abús”, ja que assegura que la companyia ha reportat un benefici de 1.000 milions d’euros el 2019.

Easyjet també planeja reduir la plantilla, un 30%, devers 4.500 treballadors. La companyia començarà prest a negociar amb els sindicats, com també ho farà British Airways, que espera acomiadar fins a 12.000 empleats.

La reestructuració de les aerolínies és un dels efectes de la pandèmia de la covid-19, que també suposarà la implementació de nous protocols de seguretat. Dins l’aeroport serà obligatori dur mascareta i mantenir la distància de seguretat. Només hi podran accedir els treballadors i els viatgers.

No es repetiran les imatges dels retrobaments i comiats ja que els familiars hauran d’esperar fora. Tampoc no estarà permesa l’entrada de persones amb simptomatologia compatible amb el coronavirus. Si els passatgers són diagnosticats amb COVID-19, tendran dret a canviar el vol o demanar la devolució de l’import del bitllet. Dins els avions no serà obligatori distanciar els seients, si el nombre de passatgers no ho permet.

Són algunes de les mesures que preveu el nou protocol de seguretat sanitària en l’aviació que ha proposat la Unió Europea i que inclourà el Ministeri  de Transports espanyol en una regulació que es prepara.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

L'ens aeroportuari afirma que tornarà a treure a concurs les obres després de fer les oportunes modificacions