X

Sa Cooperativa del Camp de Menorca estudia comprar les instal·lacions de La Payesa

Així, hi hauria una segona gran productora competitiva lletera després de COINGA

09/01/2024

Sa Cooperativa del Camp de Menorca estudia comprar les instal·lacions de La Payesa

Comencen a obrir-se vies de solució a la crisi del sector lleter a Menorca. Es farà una prova pilot perquè Sa Cooperativa del Camp pugui comprar les instal·lacions de La Payesa. Així, hi hauria una segona gran productora competitiva lletera després de COINGA. Per facilitar l’acord, el Govern ha fet de mediador entre les empreses.

El tancament de La Payesa va obligar el sector a prendre decisions per assegurar la viabilitat de les 8 finques subministradores de llet i, al mateix temps, obria la possibilitat de tenir unes instal·lacions interessants perquè els ramaders puguin transformar la llet en quallada, un producte amb millor sortida.

Sa Cooperativa del Camp va decidir assumir els 3 milions de litres de llet anuals que quedaven sense sortida. Ara, ja han començat a convertir-la en quallada a les instal·lacions de la -recentment tancada- fàbrica La Payesa. Tota la producció que faci la vendrà a Quesería Menorquina, amb el suport econòmic del Govern Balear. A més, es dona sis mesos de marge per analitzar la viabilitat d’aquest projecte i si els números surten, comprarà les instal·lacions de La Payesa. Una operació que tindria el suport del Govern, que valora positivament la reestructuració del sector lleter de l’illa.

Aquesta operació s’ha posat en marxa per donar sortida als 3 milions de litres de llet anuals que proveïen 8 finques lleteres de l’illa a La Payesa. El pla rep la col·laboració econòmica del Govern, que inclourà aquestes ajudes en el Pla Provilac, que presentarà al sector en les pròximes hores.

09/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT