Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
A l'illa ara només hi habiten algunes espècies animals com les sargantanes, la baldriga balear i els falcons marins
47Sa Dragonera celebra aquest 2020 els seus 25 anys com a Parc Natural, després que el 26 de gener de 1995 un decret del Govern balear consolidés la protecció d’aquest espai públic amb una biodiversitat única a Balears.
Segons ha informat l’àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, el decret de 1995 que atorgava protecció a aquest espai establia, a més, la gestió compartida del parc entre el Govern i el Consell de Mallorca, propietari de l’illa des de 1987.
Sobre aquest tema, la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha afirmat que “Sa Dragonera es troba en un estat de conservació envejable i cal continuar treballant en la seva protecció perquè segueixi així.”
Així mateix, ha assegurat que “es tenien previstes diverses propostes de celebració, però ningú podia suposar un aniversari en unes circumstàncies tan especials com les que s’estan vivint.”
No obstant això, ha avançat que “quan tot passi, els projectes pressupostats per a l’illa continuaran en marxa”. Ribot ha parlat d’alguns dels projectes previstos, com un nou sistema de depuració d’aigües residuals, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la construcció d’un centre d’interpretació.
Els efectes de la Covid-19 a Sa Dragonera
Habitualment treballen a Sa Dragonera un total de nou persones, entre guardes, informadors, encarregats de manteniment i la mateixa directora, Pilar Gómez. Si bé, la situació de la Covid-19 ha plantejat un nou escenari i ara l’illa està només ocupada per la seva flora i fauna.
Actualment és moment de cria de la baldriga balear, espècie endèmica, i també de les gavines corses. Les sargantanes també són nombroses i al llarg d’aquest mes arribaran els falcons marins.
D’altra banda, la desratització feta fa deu anys ha permès un major creixement del margalló, que juntament amb oliveres, pins, llentiscles i fonolls configuren part de la flora de l’illa.
L’any passat 2019 un total de 65.000 persones van visitar aquest paratge, que també inclou els illots de Es Pataleu i Sa Mitjana, a més d’uns altres més petits com Els Calafats.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista