X

Sa Pobla i Binissalem compren les antigues seus de Sa Nostra

Han presentat diverses ofertes a Caixabank fins que han tancat l'operació per recuperar antics casals de la caixa d'estalvis

31/03/2024

Sa Pobla i Binissalem compren les antigues seus de Sa Nostra

Sa Pobla i Binissalem són els dos darrers municipis mallorquins que han comprat l’antiga seu de la caixa d’estalvis de Sa Nostra. Han presentat diverses ofertes a Caixabank fins que han tancat l’operació per recuperar antics casals que tenia Sa Nostra. Consell fa dos anys que va ser el primer a fer la passa i no es descarta que pròximament altres consistoris facin el mateix.

Can Corró, al centre de sa Pobla, amb 99 anys d’història, és un casal que passa a ser de propietat municipal després que el consistori ha tancat l’operació amb Caixabank per 664.500 euros. Amb una superfície construïda de 737 m2, es compon de planta baixa, dues plantes i terrassa. Durant dècades ha estat la sucursal de la caixa d’estalvi de Sa Nostra. La façana està protegida i la compra permet que un edifici emblemàtic del municipi i de gran valor augmenti el patrimoni arquitectònic pobler.

A Binissalem, aquesta setmana l’Ajuntament també ha firmat davant notari l’operació de compra de Ca Don Andreu per 725.000 euros. Es reconvertirà en la nova biblioteca municipal. I s’aprofitaran els 400 m2 de què disposa per realitzar-hi activitats culturals i educatives. Caixabank dona molts avantatges a administracions locals per l’adquisició d’aquests béns baixant per exemple el preu del metre quadrat.

31/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris