economia

S’acaba el termini per canviar les pessetes per euros

Només es poden canviar fins el 31 de desembre al Banc d'Espanya


El canvi de pessetes a euros només es pot fer a les delegacions del Banc d’Espanya fins el 31 de desembre amb cita prèvia, on ha augmentat l’afluència durant les darreres setmanes. Es poden canviar totes les monedes que estaven en circulació l’1 de gener del 2002, incloses les monedes de 2 mil pessetes. També seran acceptats tots els bitllets emesos amb posterioritat a 1939 i els emesos entre el 36 i el 39 hauran de ser examinats per especialistes. Les monedes han de poder ser reconegudes com a autèntiques i els bitllets han de tenir més d’un 50 per cent de la superfície reconeixible. L’antiguitat o l’estat no influeixen i s’aplicarà el tipus de canvi oficial.

En aquesta tenda de numismàtica asseguren que també ha augmentat molt l’afluència i les telefonades per canviar pessetes. La gent du sobretot monedes dels anys 80, del rei Joan Carles o d’en Franco que ja no es poden canviar i de les quals es varen fabricar milionades. Si tenen valor monedes com els duros de plata d’Alfons 12 o 13 i els bitllets més antics i sobretot millor conservats, a poder ser sense haver circulat.

Encara resten uns 1.600 milions d’euros en pessetes per canviar, però estan disseminades per tot el planeta, ja que Espanya és, a més, una destinació turística mundial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els preus mantenen una caiguda del 0,8% el novembre

Destaca la pujada dels preus de l'electricitat, que van baixar l'any passat, i el descens dels preus de l'alimentació i begudes no alcohòliques

Una tercera part dels bars de Palma ha estès les seves terrasses cap als llocs d’aparcament

S'han ampliat 1.003 terrasses, dels devers 3.000 bars de Palma. Una mesura provisional mentre duri la pandèmia

Tornen les celebracions als parcs infantils

Amb bots d'alegria, els al·lots ja tenen un altre motiu per somriure en espera d'unes festes de Nadal que ja toquen a la porta

Les entitats d’economia social reivindiquen la crisi com a oportunitat per repensar el model

Opcions com el comerç de segona mà, que redueix el consum de recursos naturals, van en augment