Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteo

S’acaba la calor: arriben les primeres tempestes

Es preveu un descens de les màximes de fins a més de 10 °C i amb un ambient, de nit, per davall dels 20 °C


Després d’unes setmanes en què la calor ha estat la protagonista, amb alguns dies realment feixucs, toca xerrar de canvis. Canvis que, a la fi, poden ser importants.

Segurament més d’un de vosaltres vos demanareu on són aquelles tempestes que, normalment, solen arribar cap a finals d’agost, passat Sant Bernat. Idò bé, pareix que dissabte i diumenge, tots els que enyorau veure ploure o llampegar, tendreu opcions de gaudir-ne.

La primera glopada d’aire fred significativa de la temporada és a les portes de les Illes, i, per ser un mes d’agost, arrossegarà una temperatura a les capes altes suficientment baixa per inestabilitzar notablement el nostre entorn. De fet, hem de pensar que en aquesta època de l’any és quan tenim unes condicions en superfície més bones per afavorir el desenvolupament de tempestes: aire càlid i un combustible molt eficaç, com és la humitat d’una mar a 28ºC. En aquest sentit, a uns 5.500 metres esperam que la massa d’aire fred arribi amb uns -15ºC. El contrast serà molt marcat i, en aquest escenari, les tempestes se n’aprofitaran.

Com sol passar en aquesta casta de situacions, és poc probable que les plogudes intenses siguin generals, de fet, solen concentrar-se i sentir-se més còmodes a la mar, però allà on toquin terra no podem descartar fenòmens severs, com mànegues, caps de fibló o una intensitat de precipitació destacable. Dissabte seria el dia en què podem rebre fenòmens més organitzats i intensos, mentre que diumenge serien més dispersos, però igualment a tenir molt en compte.

Aquesta situació també es traduirà en una refrescada molt notable, sobretot a bandes del nord de les Illes i més clarament diumenge, amb un descens de les màximes de fins a més de 10ºC i amb un ambient, de nit, per davall dels 20ºC a moltes bandes.

I per acabar, recordar-vos que tot això coincideix en cap de setmana, i venint de dies molt tranquils, així que demanam seny. Continuau pendents de les previsions, el temps pot canviar ràpidament, evitem que això ens agafi per sorpresa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: basca, sol i ruixats a partir de migdia

Tant avui com demà, poden créixer niguls amb potencial suficient com per deixar ruixats d’entitat durant les hores centrals de...

Les temperatures s’enfilen de nou i freguen els 39ºC al Pont d’Inca

El ponent i el centre de Mallorca, en avís groc

Cap de setmana infernal: màximes de fins a 41ºC

Les altes temperatures, especialment al centre-sud de Mallorca, marcaran jornades de calor i sensació de basca intenses

Consells per afrontar la segona onada de calor de l’estiu

Les altes temperatures, amb màximes de 40ºC, perduraran des de dimecres fins diumenge