Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

S’acaba la treva, tornarem a suar

Els termòmetres pujaran aquesta setmana, sobretot a partir de dimecres

Jaume Busquets


Dia 20 de juliol és Santa Margalida i, segons la tradició de les nostres illes, comença el període més càlid de l’any, conegut amb el concepte de “canícula”, que durarà fins el proper 20 d’agost, Sant Bernat. Segons la dita popular, Santa Margalida l’encén i Sant Bernat l’apaga, fent al·lusió a aquest període canicular.

Aquests darrers anys, i fins i tot aquestes darreres dècades, s’està perdent una mica aquesta referència a causa del canvi climàtic, que pareix estar estenent aquest període més càlid de l’any, avançant el seu inici i retrocedint el seu final. Normalment, no hem d’esperar al 20 de juliol per haver patit ja grans calorades.

En aquest sentit, enguany no estam vivint, de moment, un estiu especialment calorós. De fet, la setmana passada es va mantenir en valors tant màxims com mínims bastant continguda. Ara bé, aquesta treva s’acaba i aquesta setmana la història serà diferent. La feble circulació de vent de tramuntana que teníem al nord de les illes s’acaba, i això permetrà l’avanç més decidit d’una massa d’aire més càlid provinent del continent africà. Els termòmetres aniran per amunt i superarem, probablement, els 35ºC, sobretot a partir de mitjans setmana. Tot això amb un contundent domini del sol.

És estiu, és canícula, és el que toca i sembla que és el que tendrem. Ara sí, toca suar.

 

Foto gràfic: Miquel Durán

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu

El perquè de les inundacions que han afectat tot l’interior d’Europa

Localitats senceres com Schuld, han quedat arrasades, per mor de les crescudes dels rius i despreniments de terra