Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

S’accentuen els contrastos de vegetació entre la primavera i l'estiu

Aquests dies hem pogut observar i comparar les diferents imatges espacials d’alta resolució que ens ofereix el satèl·lit Sentinel 2, i hem pogut distingir canvis respecte als contrastos interestacionals normals, i que segur que molts de vosaltres també heu notat.

Efectivament, enguany la primavera ha estat plujosa a les nostres illes, especialment a Mallorca, i per això els colors més verdosos al camp han perdurat més de l’habitual, i la transició de paisatges s’ha produït de manera més ràpida i abrupta.

Com podeu observar en aquesta imatge del mes d’abril, encara conservàvem una verdor darrerament poc típica d’un mes que, sobretot aquesta darrera dècada, s’havia convertit en un període de ràpida transició a l’estiu.


En canvi, només 3 mesos després, la imatge presa pel mateix satèl·lit mostra una realitat ben diferent. Els colors han tornat ocres, coincidint amb l’època manco plujosa de l’any al nostre clima mediterrani. Una fotografia que, d’altra banda, sí que es repeteix amb major contundència any a any.

Agraïment: Joan Bauzà

Dani Capó

Comentaris:

(*) Camps obligatoris