X

Balears podria avançar la campanya d’alt risc d’incendis en funció de la meteorologia

L'IBANAT ha activat a Mancor de la Vall el primer dipòsit contra incendis amb aigua regenerada

29/03/2023

Balears podria avançar la campanya d’alt risc d’incendis en funció de la meteorologia

Marta Bergas

El Govern podria avançar la campanya d’alt risc d’incendis i restringir les cremes a la Serra si les condicions meteorològiques són adverses. El gerent de l’IBANAT, Joan Ramon Villalonga, ha afirmat que la campanya començarà com cada any dia primer de maig, encara que hi pot haver matisos: “Segons les condicions meteorològiques es podria avançar les restriccions de fer cremes”.

L’IBANAT ara fa feina especialment a les àrees recreatives i a la finca de Menut per tal que el públic els pugui fer servir durant les vacances de pasqua

Aquest dimecres, l’IBANAT ha presentat el primer dipòsit contra incendis amb aigua regenerada. Es troba a Mancor de la Vall, un municipi d’accés a la serra de Tramuntana pel sud: “Això és estratègicament interessant en l’extinció d’incendis”, afirma el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir.

La iniciativa connecta les sinergies de la depuració d’aigua amb la gestió dels boscos i el conseller subratlla que actuacions com aquesta podran ser sufragades amb el canon de sanejament, tal com el Govern aprovà aquest dilluns.

Després de Mancor, s’instal·laran dipòsits similars a altres depuradores, com a la d’Alaró, per exemple.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris