X

S’activa l’avís taronja a les costes de Menorca i nord-est de Mallorca

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per a aquest divendres que el vent bufi fort del nord , amb ratxes que poden assolir els 90 quilòmetres per hora en tot l'arxipèlag, i que amainarà durant la jornada

03/12/2021

S’activa l’avís taronja a les costes de Menorca i nord-est de Mallorca

Francisco Bailón (Binissalem)

El Servei d’Emergències a Balears ha activat aquest divendres al matí l’avís taronja a Menorca i en la zona nord-est de Mallorca pel vent i al fort onatge en el litoral. A la resta de zones de Mallorca, així com a Eivissa i Formentera, es manté activada l’avís groc, mentre que per a aquest dissabte tan sols es preveu mantenir activat l’avís groc a Menorca i al nord-est de Mallorca, ha informat Emergències a les seves xarxes socials.

Emergències recorda a la ciutadania que no ha d’acostar-se a passejos marítims, espigons o penya-segats a causa de l’avís per fenòmens costaners, i que no s’ha de circular amb vehicles prop de la mar. També insisteix a evitar la pràctica d’esports nàutics i que, si es disposa d’una embarcació, s’asseguri l’amarrament d’aquesta.

Previsió meteorològica per a la setmana

La primera setmana de desembre es presenta molt variada des del punt de vista meteorològic. La circulació general serà de l’oest amb el pas de successius fronts intercalats entre dies més assolellats que deixaran en general un ambient ventós i amb algunes precipitacions en general de caràcter local i restringides al nord de les Balears. L’Agència Estatal de Meteorologia preveu per a aquest divendres que el vent bufi fort del nord , amb ratxes que poden assolir els 90 quilòmetres per hora en tot l’arxipèlag, i que amainarà durant la jornada.

El temps, dia a dia

Divendres. Fins a migdia quedaran restes de niguls, sense pluja. El cel s’estirarà el capvespre però el termòmetre no variarà gaire i l’ambient en general serà fresc amb valors de 12ºC a 15ºC. La tramuntana bufarà moderada amb cops forts a Menorca fins a mitjan capvespre.

Dissabte. Jornada de sol i de remuntada clara del termòmetre, amb màxima de 17ºC a 20ºC. Vent de component oest moderat.

Diumenge. Cel tapat amb precipitacions de caràcter local a Menorca el matí i el capvespre també cap al nord de Mallorca. Puntualment aniran acompanyades de tempesta i calabruix. La neu pot caure, de manera feble, als cims més alts de la Serra de Tramuntana a partir dels 1200 metres. Al sud de Mallorca i les Pitiüses, intervals de niguls sense precipitacions. La temperatura caurà de 5ºC a 8ºC respecte dissabte i l’ambient serà hivernal. El vent serà fort de component nord i l’alteració marítima notable.

Dilluns. Quedaran restes de niguls i algunes precipitacions al nord de les Balears però amb tendència a remetre a mesura que passin les hores. Continuarà el fred i el vent a Menorca i el nord de Mallorca, mentre que a les Pitiüses pujarà suaument la temperatura.

Dimarts. Predomini del sol amb intervals de niguls prims que augmentaran a darrera hora. Puja la temperatura, amb valors que de dia poden assolir els 17ºC-20ºC. Vent de component oest moderat.

Dimecres. Cel més tapat amb algunes precipitacions febles i aïllades. El vent serà del nord-oest moderat. La temperatura tornarà baixar i la màxima no superarà els 15ºC.

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris