economia

Els creuers internacionals arribaran a Balears a partir del 7 de juny

La prohibició, que estava en vigor des de març de 2020, acabarà el 7 de juny


La prohibició als creuers internacionals, vigent des del passat març de 2020, s’eliminarà a partir del proper dilluns 7 de juny, data a partir de la qual aquest tipus de vaixells podran tornar a atracar en ports espanyols. Així es publica al BOE d’avui dissabte, que recull una resolució de la Direcció general de la marina mercant en aquest sentit.

“L’evolució positiva en les darreres setmanes de la pandèmia a nivell europeu, d’on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala en ports espanyols, així com l’augment de les cobertures de vacunació contra el SARS-CoV-2 i la disminució del nivell de risc de les Comunitats Autònomes amb ports susceptibles de rebre aquest tipus de vaixells, permeten el reinici de l’activitat dels vaixells de passatge de tipus creuer que realitzin viatges internacionals i tinguin per destinació ports espanyols”, explica, en detall, el Butlletí, que afegeix que “es considera que aquesta activitat es produirà amb seguretat, tant per als passatgers dels creuers com per a la població de les localitats on estan situats els ports que visiten”.

El document inclou les “Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals” del Ministeri de Sanitat, en referència a les línies que hauran d’implementar els vaixells de passatge tipus creuer que pretenguin realitzar trajectes internacionals visitant ports espanyols, per a la prevenció d’esdeveniments relacionats amb l’emergència sanitària per COVID-19 i per a dur a terme una gestió adequada en cas de produir-se.

Entre d’altres, destaquen mesures de control per evitar embarcar a passatgers sospitosos o amb símptomes de covid, l’obligació de fer-se una PCR o similar abans d’embarcar, o limitar el màxim possible el contacte entre passatgers. Poden consultar el document de “Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals” de manera íntegra en aquest enllaç.

El veto als creuers es va aprovar el 12 de març de 2020, dos dies abans que es declarés l’estat d’alarma. I va durar mentre va durar aquesta situació excepcional en una primera ronda. Així, va acabar el 21 de juny de l’any passat. Però només uns dies després, el 27 del mateix mes, el Govern va tornar a prohibir la seva entrada, una decisió que estava vigent fins a la resolució publicada avui.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex