X

Salud Deudero, nova directora del centre Oceanogràfic de les Illes

Deudero agafa el relleu d'Antoni Quetglas i ho fa il·lusionada davant el que diu que és un projecte que enceta amb esperit facilitador i engrescador. 

10/01/2024

Salud Deudero, nova directora del centre Oceanogràfic de les Illes

Millorar-ne l’estructura organitzativa del centre, ampliar-ne l’espai i la captació de nous talents són alguns dels reptes que encara Salud Deudero a la seva nova etapa com a directora de l’Institut Oceanogràfic de les Balears; una etapa que encara amb moltes ganes i amb l’esperit de ser facilitadora.

Agafa el relleu d’Antoni Quetglas, el seu predecessor. No és la primera vegada que es posa al capdavant de la institució. El 2016 ja hi va ser durant dos anys. Des de llavors no s’havia desvinculat, seguia l’Oceanogràfic on exercia de professora d’Investigació.

Biòloga marina, fa trenta anys que investiga les respostes de les espècies i els ecosistemes marins als impactes humans. Entre les seves fites, trobam el servei a la societat amb una gestió basada en el coneixement i el propòsit d’acostar la ciutadania al que es fa al centre.

L’edifici de l’Oceanogràfic al moll Vell —davant la Seu— podria ser una realitat d’aquí a quatre anys, ja que en aquests moments el projecte es troba en fase de licitació. S’espera, a més, la cessió d’un edifici al Parc Bit per dur a terme un projecte multidisciplinari amb altres institucions. Tot amb l’objectiu que els 120 treballadors puguin fer feina en millors condicions, perquè en aquests moments l’actual edifici (al port de Palma) ha quedat petit per allotjar tot el personal i el material d’investigació que han de menester.

Millorar les sinergies amb les institucions públiques és també un repte per a Deudero, que vol que comptin amb el seu assessorament a l’hora d’engegar polítiques mediambientals que puguin afectar els ecosistemes marins o el litoral.

10/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT